Társoldalunk:

Távozhat Paksról az NB I leggólerősebb focistája

2022.04.14. 16:38

Két válogatott futballista, az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Ádám Martin (Paks) és Baráth Péter (Debrecen) is klubot válthat idén nyáron.

Ezt Papp Gábor, a két labdarúgó menedzsere mondta, majd hozzátette, hogy a középpályás Baráth Péter jó helyen van Debrecenben, így az ő esetben csak egy szakmailag és anyagilag is komoly előrelépést jelentő ajánlat beérkezése esetén gondolkodnának el a váltáson.

Baráth Péter (jobbra) a nyáron akár távozhat DebrecenbőlForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Papp Gábor megjegyezte, Magyarországon ez csak egy-két klubot jelenthet, Baráth karrierjét pedig szeretnénk jól felépíteni, hiszen a visszajelzések alapján két-három éven belül egy élbajnokságba - német vagy olasz - is odaérhet, de ehhez előbb még bizonyítania kell egy a magyarnál erősebb, mondjuk a lengyel vagy egy skandináv ligában.

Ádám Martin vezeti a góllövőlistát az NB I-benForrás: --Paksi FC hivatalos Facebook oldala

A csatár Ádám Martinnal kapcsolatban ügynöke elmondta, neki már mindenképpen szintet kell lépnie, de nem lesz könnyű a döntés, hiszen olyan csapatra lenne szüksége, ahol állandó lehetőséget kaphat. Hozzátette, a csatár álma az angol másodosztály, azaz a Championship, de török, lengyel vagy skandináv lehetőségek is szóba kerülhetnek.