A Liverpool beérte a Manchester United rekordját a BL-ben

Horizontal
(From front row L to R) Liverpool's Guinean midfielder Naby Keita, Liverpool's English midfielder Jordan Henderson, Liverpool's English midfielder James Milner, Liverpool's Colombian midfielder Luis Diaz, Liverpool's Greek defender Kostas Tsimikas (from back row L to R) Liverpool's Brazilian goalkeeper Alisson Becker, Liverpool's French defender Ibrahima Konate, Liverpool's German-born Cameroonian defender Joel Matip, Liverpool's English defender Joe Gomez, Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino and Liverpool's Portuguese striker Diogo Jota pose for a team photograph prior to the start of the UEFA Champions League quarter final second leg football match between Liverpool and Benfica at the Anfield stadium, in Liverpool, on April 13, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az által, hogy a Liverpool FC túllépett a Benficán, az elődsorozatot, a BEK-et is beleszámítva tizenkettedik alkalommal jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe - írta csütörtöki anyagában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A Vörösök ezzel beérték a Manchester Unitedet, amely a szigetországból eddig egyedüli csapatként tartotta az angol BL-rekordot 12 elődöntős szerepléssel. Jürgen Klopp, a Liverpool mestere negyedszer vezette el aktuális együttesét a legjobb négy közé,

megdöntve ily módon Jupp Heynckes és Ottmar Hitzfeld német rekordját.

Az IFFHS megjegyezte, hogy Klopp mind a három korábbi esetben sikerrel is folytatta: csapata mindannyiszor bejutott a BL döntőjébe.

Kloppot imádják Liverpoolban Forrás: AFP/Paul Ellis

A német tréner ugyanakkor még messze van Josep Guardiolától, aki szerdán a Manchester Cityt vezényelte be az elődöntőbe, az Atlético Madrid elbúcsúztatásával. A spanyol szakember lett az első, aki vezetőedzőként a Bajnokok Ligája elődöntőjébe kilenc különböző szezonban juttatta el az általa irányított csapatot:

négyszer az FC Barcelonát, háromszor a Bayern Münchent és kétszer a Manchester Cityt.

A City szerda este a 100. BL-meccsét játszotta, ám mivel 0-0 lett a madridi visszavágó, maradt korábbi diadalmérlege, vagyis 55 győztes találkozó. Nála csak egy csapat, a Real Madrid eredményesebb, amely az első számú európai futballsorozatban vívott első száz mérkőzéséből 57-et nyert meg.