Vágólapra másolva!
Csütörtök este az Európa Konferencia-liga negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a José Mourinho vezette AS Roma 4-0-ra legyőzte a norvég Bodø/Glimt csapatát. A találkozó után az olasz gárda portugál vezetőedzője nem hazudtolta meg önmagát, szokásához híven egy nagyképű nyilatkozattal csinálta a műsort.

Az olasz csapat már a csoportkörben is egy kvartettben volt a Bodø/Glimt együttesével.

A norvég csapat az októberi Bodøban rendezett meccsen 6-1-re verte a Romát, ez pedig Mourinho edzői pályafutásának legsúlyosabb vereség volt, ugyanis az aktuális csapata először kapott hat gólt egy meccsen.

Ezt követően a római csoportmeccsen 2-2-es döntetlent született, majd a negyeddöntő odavágóján a norvég csapat hazai pályán 2-1-re ismét legyőzte az olasz csapatot. Amikor aztán igazán számított, Mourinho együttese megrázta magát, és eldöntötte a párharcot. A portugál edző azonban a győzelem után nem tudott szerény maradni, hanem kemény odamondott a norvégoknak.

„Nem voltak tisztában a valósággal, hogy sokkal jobb együttesünk van.

A legutóbbi három meccs a fejükbe szállt. Azt hiszem, most már ők is érzik a különbséget" - mondta Mourinho, aki szerint a Bodø/Glimt játékosai elszálltak maguktól az előző meccseken kiharcolt eredmények miatt.

José Mourinho csapat egyre közelebb a Konferencia-liga-trófeához Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Minden elismerésem nekik, hiszen négyből csupán egy meccset nyertünk meg ellenük, de sokkal erősebbek vagyunk náluk. Ma ez kijött, hiszen a továbbjutásunk múlt a visszavágón. A legjobb játékosaimat küldtem fel a pályára, s a két csapat közti kvalitásbeli különbség könnyen észrevehető volt" - tette hozzá a portugál sztáredző, akinek a csapata az elődöntőben az angol Leicester City együttesével találkozik.