A frankfurti szurkolók miatt szigorít a jegyeladások rendszerén a Barcelona

FC Barcelona V Eintracht Frankfurt - Europa League barcelona frankfurt Eintracht Frankfurt 2022 camp nou celebrates second leg quarter finals Europa League match Camp Nou Stadium Eintracht Frankfurt fans FC Barcelona April Horizontal FOOTBALL SPORT EUROPA
Eintracht Frankfurt fans celebrating the victory during the second leg quarter finals of Europa League match between FC Barcelona and Eintracht Frankfurt at Camp Nou Stadium on April 14, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A jövőben változtat jegyeladási politikáján az FC Barcelona, miután körülbelül harmincezer Eintracht Frankfurt-szurkoló jutott be a Camp Nou Stadionba a két csapat csütörtök esti labdarúgó Európa-liga-negyedddöntőjére.

Joan Laporta, a katalán klub elnöke azt mondta, a hazai kontinentális kupameccsekre szóló belépők a jövőben nem lesznek továbbadhatók.

A Barca csütörtökön este 3-2-re kikapott, így 4-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Az egyesületnél előzetesen arra számítottak, hogy a mintegy 75 ezer hazai drukker óriási segítséget nyújt majd a csapatnak, ehhez képest a 79 468 néző között körülbelül 30 ezer frankfurti drukker volt, noha a vendégek hivatalosan csupán ötezer jegyet kaptak.

A frankfurti szurkolók miatt a jövőben változtat jegyeladási politikáján a Barcelona Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A klub közlése szerint a megjelentek közül 37 746-an bérlettel rendelkeztek, ötezren a vendégszektorban foglaltak helyet, 34 440-en más forrásból jutottak belépőhöz, és voltak még néhány ezren, akik az európai szövetség meghívására ültek a lelátón.

"A 34 440 felkínált belépőt olyan csatornákon lehetett megvásárolni, amelyek Németországban elérhetetlenek voltak" - közölte a Barcelona. Hozzátették: "Mi nem adtunk el jegyeket német szurkolóknak. Egyértelmű, hogy akik ezeket a jegyeket megvették, továbbadták a német drukkereknek."

Laporta úgy fogalmazott, a Barcelona "nem bűnös" abban, ami történt, ezzel együtt vállalja a felelősséget.

"Nem akarjuk, hogy ez még egyszer megtörténjen, ezért úgy határoztunk, hogy a jövőbben a nemzetközi mérkőzésekre szóló belépőket nem lehet továbbadni" - közölte az elnök.