Későn ébredt a Manchester City, a Liverpool jutott az FA-Kupa döntőbe - videó

Manchester City v Liverpool: The Emirates FA Cup Semi-Final Emirates FA Cup FA Cup Manchester City vs Liverpool Saturday 16th April 2022 Soccer Horizontal FOOTBALL
Sadio Mane of Liverpool celebrates his goal with team mates and Jack Grealish of Manchester City looks on rejected during the FA Cup Semi-Final between Manchester City and Liverpool at Wembley Stadium, London on Saturday 16th April 2022. (Photo by Federico Maranesi/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Liverpool 3-2-re legyőzte szombat délután a Manchester City csapatát az angol labdarúgó FA Kupa elődöntőjében. Jürgen Klopp csapata már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert Wembley Stadionban, ám. A Liverpool így bejutott a fináléba, ahol a Chelsea-Crystal Palace mérkőzés győzetésvel találkozik majd.

Az FA Kupa szombati elődöntőjében az egyaránt Bajnokok Ligája-elődöntős Manchester City és Liverpool FC találkozott egymással a Wembley Stadionban. A két csapat hatalmas versenyt fut a bajnokságban, ám Jürgen Klopp liverpooli együttese az elmúlt öt egymás elleni tétmérkőzésen egyszer sem tudta megverni a Manchester Cityt. A két együttes éppen a Premier League legutóbbi fordulójában csapott össze, akkor Manchesterben 2-2-es döntetlen született, így a hazai csapat kilenc, míg a Liverpool hat tétmérkőzés óta veretlen. Ezúttal semleges helyszínen, a Wembley-ben rendezték a két sztárcsapat találkozóját.

Pep Guardiola egyedül Kyle Walkerre nem számíthatott sérülés miatt, helyette az ukrán válogatott Olekszandr Zincsenko került be a City csapatába, a brazil Ederson helyett pedig Zack Steffen védte a City kapuját.

Parádézott az első félidőben a Liverpool Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A City így a Steffen – Cancelo, Stones, Aké, Zincsenko – Bernardo Silva, Fernandinho, Foden – Sterling, Jesus, Grealish összeállításban kezdett, míg a Liverpool az Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Alcántara, Keita – Mané, Szalah, Luis Díaz tizeneggyel lépett pályára.

Remekül kezdte a Liverpool a mérkőzést, és már az első helyzetéből gyorsan vezetéshez jutott. Robertson szöglete után Ibrahima Konaté fejelt a léc alá öt méterről. Minden sorozatot figyelembe véve a Liverpool ebben a szezonban már a 19. gólját lőtte szögletből, ebből a legutóbbi hármat a francia védő szerezte.

A gól után is a Liverpool akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, a 17. percben pedig tovább növelte előnyét egy elképesztő kapushiba után.

A City amerikai kapusa, Zack Steffen kapott egy hazaadást, de addig totojázott a labdával, amíg a rárontó Sadio Mané becsúszva be nem sodorta azt a kapuba.

A folytatás is meglehetősen egyoldalú volt, Mané pedig még a szünet előtt megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját. Elképesztő labdajáratás végén Thiago pörgetett Mané elé, aki kapásból nagyszerű gólt lőtt a rövid sarokba.

A szenegáli támadó 2014 óta tíz gólt lőtt a City ellen, márpedig a 2014/2015-ös szezon óta egyetlen játékos sem szerzett ennél több gólt a manchesteriek ellen.

A második félidő rögtön City-góllal kezdődött. Fernandinho remek labdájával indult az akció, Jesus lövés helyett Grealish-hez passzolt, aki szép gólt lőtt a bal sarokba. Ezt követően egyre aktívabban kezdett futballozni Guardiola csapata.

Az utolsó negyedórához közelítve Gabirel Jesus szerezhetett volna gólt, ám a kapujából kifutó Alisson lábbal védeni tudott. A túloldalon pedig Zincsenko rosszul hazaadott fejese után Szalah lőtt oldalhálót.

A rendes játékidő leteltével Bernardo Silva góljával visszajött a meccsbe a City. A hosszabbítás utolsó perceit megnyomta a PL-címvédője, de újabb gólt már nem tudott szerezni, így Jürgen Klopp csapata jutott elsőként az FA-kupa döntőjébe, ahol majd a vasárnapi Chelsea-Crystal Palace mérkőzés győztesével találkozik.

FA-kupa, elődöntő:
Manchester City-Liverpool 2-3 (0-3)
gólszerzők: Grealish (47.), Bernardo Silva (90.), illetve Konaté (9.), Mané (17., 45.)