Társoldalunk:

A Fehérvár idegenben győzte le a Mezőkövesdet

2022.04.17. 16:29

Az NB I 28. fordulójában a Mezőkövesd hazai pályán fogadta a Fehérvár csapatát. Az első félidőben Kodro góljával a fehérváriak szerezték meg a vezetést, de a hazaiak Drazsics fejes góljával egyenlítettek, majd a második félidőben Petrjak kapásgólja eldöntötte a meccset a Fehérvár javára.

A Mezőkövesd és a MOL Fehérvár FC a legutóbbi öt bajnoki fordulóban csak kétszer tudott nyerni, és két vereség mellett egy döntetlent értek el. 

A meccs 16. percében megszerezte a vezetést a vendég MOL Fehérvár: a mezőkövesdi kapu előtt Vajda rossz helyre fejelte ki a labdát, és az Nego elé került. A magyar válogatott játékos középre lőtte a labdát, amire Kenan Kodro érkezett, és Pillárt megelőzve két méterről a hazaiak kapujába lőtt.

Nagyon örültek a vezető gólnak a hazaiakForrás: Gal Peterfotografus06305739095/Gpfoto.Hu

Nagyobb erőket mozgósított a Mezőkövesd, és a félidő végén sikerült egyenlítenie Supka Attila csapatának. A hosszabbítás harmadik percében Vajda baloldali beadását Drazics gyönyörű mozdulattal csúsztatta az ötös sarkáról a fehérváriak kapujának bal alsó sarkába.A második félidő elején támadásban aktívabb volt a hazai csapat, de a vezetést mégis majdnem a vendég Fehérvár szerezte meg a 73. percben. A csereként beállt Dárdai ötméteres lövését azonban nagy bravúrral védte a hazaiak kapusa, Tordai. 

A fehérváriak megszerezték a második góltForrás: TOTH ELLA/Toth Ella

A 78. percben Nego középre emelt labdáját Petrjak tizenhét méterről, kapásból ballal a kapu jobb alsó sarkába lőtte, és ezzel megszerezte a vezetést a vendég Fehérvár.

A mezőkövesdiek mindent megtettek a hátralévő időben, de egyenlíteniük már nem sikerült. Így a Fehérvár győzelemmel távozott a Mezőkövesd otthonából.

OTP Bank Liga, 28. forduló