Társoldalunk:

Döntetlen játszott a rangadón a Puskás Akadémia

2022.04.17. 18:59

A magyar labdarúgó bajnokság 28. fordulójában a Puskás Akadémia a Kisvárdával csapott össze a Pancho Arénában. A gólnélküli első félidőt követően a második játékrészben sem találtak be a csapatok, így a meccs döntetlennel ért véget.

A bajnokságban második helyen álló Puskás Akadémia két ponttal szerzett többet a tabellán harmadik Kisvárdánál, de a felcsútiak a legutóbbi öt meccsükön csak egyszer tudtak győzni. A kisvárdaiaknak rosszabb a mérlegük az utolsó öt bajnoki fordulót tekintve: egy győzelem és egy döntetlen mellett három vereséget szedtek össze a szabolcsiak.

A meccs első igazán nagy helyzetére a 32. percig kellett várni: a hazaiak játékosa, Nagy lőtt a tizenhatos sarkáról, de a labda elsuhant a kisvárdaiak kapujának jobb alsó sarka mellett. A 42. percben Makowski beadására Bumba érkezett, de a vendégek légiósa tíz méterről a kapu fölé rúgta a labdát. Az első félidő eseménytelen játékot hozott, és nem született gól az első játékrészben.

A felcsúti Stronati Patrizio (b) és a kisvárdai Lazar Ćirković (j) harcol a labdáértForrás: MTI/Kovács Anikó

Az 57. percben Slagveer jobboldali beadása után Skribek lőtt kapura az ötös sarkáról, de a várdaiak védője, Karabeljov blokkolta a hazaiak játékosának kísérletét. A 90. percben Navrátil lövésébe Spandler ért bele, és a kapu felé tartó labdát óriási vetődéssel szedte ki a bal alsó sarok elől a hazaiak kapusa, Tóth.

A második félidőben sem forogtak igazán veszélyben a kapuk, így a meccs gólnélküli döntetlennel zárult. Két pont maradt a különbség a két csapat között a tabellán.

OTP Bank Liga, 28. forduló