Wayne Rooney csapata kiesett az angol másodosztályból

Derby County v Millwall - Sky Bet Championship Football League Season 2020-1 Soccer Wednesday 23rd February 2022 Derby County vs Millwall Sky Bet Championship Horizontal FOOTBALL
Wayne Rooney, manager of Derby County during the Sky Bet Championship match between Derby County and Millwall at the Pride Park, Derby on Wednesday 23rd February 2022. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban Wayne Rooney klubja, a Derby County 1-0-ra kikapott a Queens Park Rangerstől, így eldőlt, hogy a következő szezonban a harmadosztályban szerepel.

A Manchester United korábbi kiváló csatára 2020 novemberében vette át a Derby irányítását, majd ideiglenes megbízatása után 2021 januárjában véglegesítették a vezetőedzői poszton. Az együttes az idény elején 12, majd később 9 pontos büntetést kapott, mert 30 millió fontnál is nagyobb tartozást halmozott fel, illetve az átigazolások és a stadionja eladása során követett el szabálysértéseket. A Nemzeti Sport megírta, hogy a klubnál januárban csődöt jelentett a vezetőség, de Rooney a nehézségek ellenére is kitartott, és megpróbálta benntartani a csapatot a másodosztályban.

A 43. fordulóban a Derby County kikapott 1-0-ra a Queens Park Rangers otthonában, miközben az utolsó, még bennmaradást érő helyen álló Reading 4-1-es hátrányból mentett pontott a Swansea City ellen.

Mindez azt jelenti, hogy Rooney együttese már nem tudja elkerülni a kiesést, így a következő idényben a harmadosztályban kell küzdenie.

Ha nem lett volna a csapatot sújtó hatalmas pontlevonás, akkor 52 ponttal jelenleg a 17. helyen állna a Derby County a 24 csapatos Championshipben, amelyben az utolsó három helyezett esik ki a harmadosztályba.