Társoldalunk:

Wayne Rooney csapata kiesett az angol másodosztályból

2022.04.18. 20:01

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban Wayne Rooney klubja, a Derby County 1-0-ra kikapott a Queens Park Rangerstől, így eldőlt, hogy a következő szezonban a harmadosztályban szerepel.

A Manchester United korábbi kiváló csatára 2020 novemberében vette át a Derby irányítását, majd ideiglenes megbízatása után 2021 januárjában véglegesítették a vezetőedzői poszton. Az együttes az idény elején 12, majd később 9 pontos büntetést kapott, mert 30 millió fontnál is nagyobb tartozást halmozott fel, illetve az átigazolások és a stadionja eladása során követett el szabálysértéseket. A Nemzeti Sport megírta, hogy a klubnál januárban csődöt jelentett a vezetőség, de Rooney a nehézségek ellenére is kitartott, és megpróbálta benntartani a csapatot a másodosztályban.

A 43. fordulóban a Derby County kikapott 1-0-ra a Queens Park Rangers otthonában, miközben az utolsó, még bennmaradást érő helyen álló Reading 4-1-es hátrányból mentett pontott a Swansea City ellen. Mindez azt jelenti, hogy Rooney együttese már nem tudja elkerülni a kiesést, így a következő idényben a harmadosztályban kell küzdenie. Ha nem lett volna a csapatot sújtó hatalmas pontlevonás, akkor 52 ponttal jelenleg a 17. helyen állna a Derby County a 24 csapatos Championshipben, amelyben az utolsó három helyezett esik ki a harmadosztályba.