Vágólapra másolva!
A Barcelona hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a La Liga 32. fordulójának hétfő esti mérkőzésén, így sorozatban második találkozóját veszítette el. A Cádiz ellen az egyik kapu mögötti szektorok feltűnően üresek voltak.

A legnagyobb katalán szurkolók sem viselték jól azt, hogy csütörtökön együttesük kiesett az Eintracht Frankfurt ellen az Európa-liga negyeddöntőjében.

Ráadásul azt a vesztüket okozó eredményt hazai pályán érték el. Igaz, a hírek szerint a Camp Nou közel százezres közönségéből kb. 30 ezren a német csapat sikeréért szoítottak. Ez mindenképp kiugró adat, ami úgy fordulhatott elő, hogy a Barca pártolótagjai nem jöttek ki a stadionba, hanem lemondtak a jegyükről.

Mini-Frankfurt a katalán fővárosban csütörtök este Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Ezekre a jegyekre a Frankfurt drukkerei csaptak le, akik így olyan hangulatot teremtettek arra a 90 percre a világ egyik legnagyobb stadionjába, mintha ők lennének hazai pályán. Be is jött, mert kiejtették az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott riválisukat.

A Barca hétfő esti Cádiz ellen mutatott játékán az látszott, hogy nagyon mély nyomot hagyott bennük a kiesés a második számú európai kupából. Az 1-0-s vereségükkel pedig nagyon magukra húzhatják az Atlético Madrid, Sevilla párost a második helyért folytatott csatában, amire egy nagy hajrával még a Real Betis is odaérhet.

Az 57 495 fős nézőszám máshol hatalmas siker lenne, azonban a Camp Nou-ban ez több mint 40 ezer üres széket jelent. Az egyik kapu mögött helyet foglaló szurkolótábor, a közönség hangadói egyáltalán nem mentek ki a Cádiz-meccsre.

Így szerették volna kifejezni nemtetszésüket a klub felé, hogy Katalónia fővárosa négy nappal korábban egy "mini-Frankfurttá" vált. Azonban ez a gesztus nem biztos, hogy a Barca vezetőségének kellett volna, hogy szóljon, mert nem ők kényszerítették a sociókat, hogy jegyükről lemondva ne menjenek ki a Frankfurt elleni meccsre...

Sokkal inkább szurkolótársaikra, akik távollétükkel esélyt teremtettek arra, hogy ez a kényes helyzet előforduljon. A két nagy pofont elszenvedő Barcelonára már az előttünk álló csütörtökön nehéz feladat vár, hiszen a Real Sociedad otthonába nem feltétlenül nyerni járnak az ellenfelek.