Társoldalunk:

Czvitkovics Péter gólkirályi címmel debütált, a magyar válogatott tornagyőztes lett Bécsben - videó

2022.04.19. 12:41

A kassai Európa-bajnokságra készülő minifutball-válogatott húsvétvasárnap Bécsben lépett pályára nemzetközi felkészülési tornán, ahol Ausztria és Szlovákia legjobbjai voltak Nagy Lajos csapatának ellenfelei. A magyar együttes kiválóan szerepelt, mindkét meccsét megnyerve magabiztosan hódította el a trófeát.

A magyar minifutball-válogatott a megszokott méretektől eltérően egy kicsit nagyobb pályán lépett pályára Bécsben, elsőként a házigazda Ausztria ellen. A találkozó elején előnybe került a magyar csapat a most debütáló Czvitkovics Péter találatával (1-0). A folytatásban is a magyar válogatott irányította a találkozót, a korábbi tízszeres felnőtt válogatott játékos pedig újabb gól szerzett: egy labdaszerzést követően kiválóan vette észre, hogy az osztrák kapus kint áll a kapujából és a félpályáról gyönyörűen emelte át fölötte a labdát (2-0). Az első félidő végén pedig tovább sikerült növelni az előnyt, Suscsák Máté harciasságának köszönhetően Kövesdi Zsombor került kihagyhatatlan helyzetbe (3-0).

Czvitkovics Péter kiváló játékkal debütáltForrás: Czifra Maria

A második játékrészre sem engedett ki a megnyugató előny birtokában Nagy Lajos csapata, hanem végig koncentrálva, kiválóan játszott. Ennek eredményeképpen újabb három gólt sikerült szerezni. Előbb Trencsényi János kipattanó lövése után az ugyancsak most debütáló Dunai András talált be (4-0), majd Bohony remek kidobása után Sós Márkó lőtt gól (5-0), végül Barabás Miklós szép akció végén állította be a 6-0-s végeredményt.

Természetesen nem számítottam rá, hogy két góllal fogok debütálni. Nagyon örülök neki, hogy az osztrákok ellen ilyen jól szerepelt a csapat. Nagyon sima mérkőzést játszottunk, támadásban és védekezésben is kimagaslót nyújtottunk. Kiválóan dolgoztunk együtt csapatként, ez volt a siker kulcsa" - mondta a lefújást követően az osztrákok két gólt szerző Czvitkovics Péter.

Szlovákiát hátrányból felállva verte a magyar válogatottForrás: Czifra Maria

Egy rövid pihenő után már jött is a következő, Szlovákia elleni összecsapás. A meccset a szlovákok kezdték jobban, gyorsan kétgólos előnyre tettek szert. A válogatott azonban ebben a helyzetben sem jött zavarba, és két újabb Czvitkovics-góllal sikerült a félidő végére egyenlíteni (2-2).

A második félidő már csak a magyar csapatról szólt, előbb Suscsák Máté szerzett szép gólt (3-2), majd Kovács Gergely állította be a 4-2-s végeredményt, így Nagy Lajos csapata a második meccsét is megnyerte.

Nagy Lajos elégedetett lehetett a csapatávalForrás: Vaszko Viktor

"Nem kell túlértékelni ezt a két mérkőzést. Le kell vonni belőle a konzekvenciákat. Szakmailag tökéletes volt arra a két meccs, hogy lássam, melyik taktikai variáció működik, és melyik az, amelyiken még csiszolni kell. Pozitív benyomásokat szereztem, amikből lehet építkezni a jövőre tekintve" - mondta Nagy Lajos szövetségi kapitány.

A magyar minifutball-válogatott két győzelemmel, magabiztosan hódította el a kupát a bécsi felkészülési tornán, ráadásul az esemény legjobb játékosa Czvitkovics Péter lett, aki a négy találatával a gólkirályi címet is elhódította.

Bécs, nemzetközi felkészülési mérkőzések

1. mérkőzés
Magyarország-Ausztria 6-0 (3-0)
Magyar gólszerzők: Czvitkovics P. (2)., Kövesdi Zs., Sós M., Barabás M., Dunai A.,

2. mérkőzés
Magyarország-Szlovákia 4-2 (2-2)
Magyar gólszerzők:
Czvitkovics P. (2), Suscsák M., Kovács G.