Társoldalunk:

A United legendája a megalázó vereség után már dühös sem tud lenni

2022.04.20. 11:31

Szerdán este a bajnoki címért harcoló Liverpool 4-0-ra legyőzte a BL-szereplésre hajtó Manchester United csapatát az Anfielden. Jürgen Klopp tanítványai történelmi győzelmet arattak, és túlzás nélkül megalázták a Vörös Ördögöket. A találkozó után Roy Keane, a United legendája éles kritikát fogalmazott meg a korábbi klubjával kapcsolatban, és elmondta, hogy már fel sem tudja húzni magát a csapat gyenge szereplése miatt.

A két csapat októberi mérkőzésén a Liverpool 5-0-ra győzött az Old Traffordon, így a keddi győzelem azért is történelmi, mert a Pool lett a Premier League-történelem első csapata, amely egy szezonon belül kilenc gólt lőtt a Manchester Unitednak. Nem mellesleg a góllövőlistát vezető Mohamed Szalah is beírta magát a történelemkönyvekbe, ugyanis az egyiptomi támadó lett az első játékos, aki egy szezonon belül öt gólt lőtt a Manchester Unitednak. 

A Liverpool kiütötte a Manchester Unitedot az AnfieldenForrás: AFP/Oli Scarff

A találkozó után a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Roy Keane élesen kritizálta korábbi csapatát az értékelhetetlen produkció után.

Azt hiszem, a szezon elején még dühöt éreztem, most már inkább szomorúságot. Ha megnézed a mai csapatot, nem volt benne szív, nem volt benne lélek, és nem voltak vezérek sem a pályán. Zűrzavar uralkodik a klubban, a fejétől lefelé" - utalt Keane a Unitedet birtokló amerikai Glazer családra, akik ellen tüntettek a szurkolók a múlt hétvégi Norwich elleni meccsen.

Keane szerint a Manchester United rendkívül mélyre zuhant azóta, hogy ő utoljára magára öltötte a csapat mezét.

"Nagyon szomorú ezt látni, mert ez már nem az a klub, ahol én játszottam. Ez nem az, amit a Manchester United képviselt, amikor náluk játszottam. Nem látom azt a Manchester Unitedot, amelyik harcol vagy büszkén játszik" - folytatta az ír legenda, aki 1993 és 2006 között futballozott Manchesterben, és ezért kellett távozni, mert nyilvános kritizálni kezdte csapattársait.

Roy Keane az angol bajnokság ügyeletes megmondóembereForrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Keane azt sem értette, hogy olyan futballisták, akik nyáron biztosan távozni fognak a csapattól - mint Paul Pogba és Jesse Lingard - miért kapnak lehetőséget egy ilyen meccsen.

"Hiányzott belőlük a minőség. Ha megnézed a Manchester United szurkolóit, nem tűnnek meglepettnek a gólarányon. A végéig kitartottak, de az volt az ember érzése, hogy akkor rúgnak gólt, amikor csak akarnak."

Ezzel a vereséggel a Manchester United a hatodik helyen áll a tabellán, három ponttal lemaradva a negyedik, BL-szereplést érő helyen álló Tottenham mögött, amely ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott.