Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban Wayne Rooney klubja, a Derby County 1-0-ra kikapott a Queens Park Rangerstől, így eldőlt, hogy a következő szezonban a harmadosztályban szerepel. A kiesés ellenére az angol válogatott történetének legeredményesebb játékosa a találkozó után vastapsot kapott a szurkolóktól, mert a lehetetlen helyzetben is kitartott a csapat mellett.

A Manchester United korábbi kiváló csatára 2020 novemberében vette át a Derby irányítását, majd ideiglenes megbízatása után 2021 januárjában véglegesítették a vezetőedzői poszton. A Derby County a szezon elején 12, majd később 9 pontos büntetést kapott, mert 30 millió fontnál is nagyobb tartozást halmozott fel, illetve az átigazolások és a stadionja eladása során követett el szabálysértéseket.

Januárban csődöt jelentett a vezetőség, de

Rooney a nehézségek ellenére is kitartott, és megpróbálta benntartani a csapatot a másodosztályban, pedig lett volna lehetősége a távozásra, ugyanis januárban a nevelőegyesülete, az Everton hívta vezetőedzőnek.

A kiesés után Rooney a Derby County edzőpályáján találkozott a szurkolókkal, ahol beszédet intézett hozzájuk és a csapatához is.

"Nagyon hálásak vagyunk azért a támogatásért, amit egész évben kaptunk tőletek.

- mondta Rooney, akinek a csapata a biztos bennmaradást jelentő 17. helyen állna a Championshipben, ha nincs a 21 pontos levonás.