Hat felkészülési meccset játszik az amerikai fociválogatott a katari vb előtt

fbl Horizontal FOOTBALL
USA's Christian Pulisic (2L) celebrates after scoring a goal during US Men’s National Team’s 2022 FIFA World Cup Qualifier vs. Panama at Exploria Stadium in Orlando, Florida on March 27, 2022. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai labdarúgó-válogatott a szintén világbajnoki résztvevő marokkói együttessel játszik felkészülési mérkőzést június elején.

Az amerikai szövetség közlése alapján a világranglistán 15. helyezett csapatuk júniusban négy találkozón lép pályára a katari tornára való felkészülés jegyében: elsején Marokkót (24.) látják vendégül Cincinnatiban, majd 5-én, 11-én és 14-én is játszanak.

Utóbbi két összecsapásra már az ellenfelet is bejelentették, Grenadával (170.) és Salvadorral (74.) találkoznak. Azt követően szeptemberben 23-án és 27-én hangolnak még a vb-re.

Az amerikaiak a november 21-én kezdődő katari vb nyitónapján első meccsüket egy pótselejtezős ellenféllel (Skócia/Wales/Ukrajna) játsszák a B csoportban, majd 25-én Angliával (5.), 29-én pedig Iránnal (21.) mérkőznek meg.