Társoldalunk:

Erik Ten Hagnak komoly beleszólása lesz az átigazolásokba a Manchester Unitednél

2022.04.23. 12:46

Erik Ten Hag nem fél attól, hogy konfrontálódjon a nem megfelelően teljesítő labdarúgókkal a Manchester Unitednél, melynek szakmai irányítását a nyártól veszi át.

A Trouw című holland lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy bár új emberekkel fog foglalkozni, ez nem befolyásolja hozzáállását a feladathoz.

"Az edzői szemléletmódomon nem fogok változtatni" - szögezte le az 52 éves tréner, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan a rendelkezésre álló keret határozza meg, hogyan játszik egy csapat, de ő egyértelműen lefekteti majd a teljesítendő követelményeket. "Mindenki tudni fogja, mit várok tőle, és ha ezt nem tudja teljesíteni, közölni fogom vele, függetlenül attól, kiről van szó. Ebben a tekintetben nem teszek engedményt."

Ten Hag ígéri, kifelé védeni fogja a játékosait, de maguk között már más a helyzet, ha valaki átlép egy határt.

"Meg kell bízni egymásban, különben nem jönnek az eredmények" - folytatta.

Erik Ten Hagnak komoly beleszólása lesz az átigazolásokba a Manchester UnitednélForrás: AFP/John Thys

Elárulta, hogy komoly beleszólása lesz az átigazolásokba, ami a feltétele volt a felkérés elfogadásának.

Közben már meg is kezdődtek a találgatások a lehetséges új érkezőkkel kapcsolatban. A katalán sportújság, a Sport azt írta, hogy Ten Hag célpontjai között szerepel honfitársa, az FC Barcelonát erősítő Frenkie de Jong. A lap szerint a 24 éves középpályás a nyári átigazolási szezonban kerülhet át a Manchester Unitedhez.

Az MU csütörtökön jelentette be, hogy a nyártól az Ajax Amsterdamot irányító Ten Hag ül le a kispadra, és 2025 júniusáig szóló szerződést ír alá, amely további egy évvel meghosszabbítható.

A holland edző 2017 decembere óta irányítja az amszterdami csapat szakmai felkészítését, 210 mérkőzésen 156 győzelem, 25 döntetlen és 29 vereség, két-két bajnoki cím és kupagyőzelem a mérlege Hollandiában, ezen kívül 2019-ben az elődöntőig, idén a nyolcaddöntőig vezette az együttest a Bajnokok Ligájában.

Az MU - amelyet az idény végéig a német Ralf Rangnick irányít - öt fordulóval a vége előtt a hatodik helyen áll a Premier League-ben.