Messi bombagólt lőtt, a PSG szánalmas játékkal és döntetlennel is megnyerte a bajnokságot

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi (R) celebrates after opening the scoring with Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) and Paris Saint-Germain's Brazilian defender Marquinhos during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Lens (RCL) at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 23, 2022. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a Paris Saint-Germain hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Lens ellen, de így is behozhatatlan előnyre tett szert riválisaival szemben és fennállása 10. bajnoki címét szerezte meg.

Mauricio Pochettino csapata abban a tudatban lépett pályára a Lens ellen, hogy győzelem vagy döntetlen esetén megnyeri a francia bajnokságot, mert behozhatatlan előnyre tesz szert az Olympique Marseille-el szemben.

A párizsiak több játékosa sem léphetett pályára sérülés miatt, de a legnagyobb sztárok ott voltak a kezdőben, a csatársort Neymar, Lionel Messi és Kylian Mbappé alkotta.

A PSG birtokolta többet a labdát és irányította a játékot, de az első 20 percben nem alakított ki veszélyes lehetőséget. A 24. percben Neymar hagyott ki egy nagy helyzetet, majd Achraf Hakimi és később Messi lövését is védte a Lens kapusa, Jean-Louis Leca. A 33. percben Mbappé lőtt ziccerben a kapu fölé, az első félidő gól nélküli döntetlent hozott.

Az 57. percben emberelőnybe került a PSG, miután Kevin Danso megkapta a második sárga lapját. A hazai csapat azonnal kihasználta, hogy ellenfele megfogyatkozott és Lionel Messi hatalmas góljával megszerezte a vezetést.

A hétszeres aranylabdás Neymartól kapott passzt, majd jó 22 méterről nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába.

A 88. percben teljesen váratlanul Corentin Jean góljával kiegyenlített a 10 emberrel küzdő Lens, és 1-1-re mentette a meccset.

A folytatásban újabb gól már nem született, a PSG ugyan csak döntetlent játszott, de a 34. forduló után már behozhatatlan, 16 pontos előnyre tett szert a Marseille csapatával szemben, amely egy meccsel ugyan kevesebbet játszott, de már nem érheti utol riválisát.

A Paris Saint-Germain megnyerte a francia bajnokságot, fennállása során immár 10. alkalommal.