Fehérváron botlott a Puskás Akadémia, vasárnap bajnok lehet a Fradi az NB I-ben

2022.04.23. 22:02

A labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a MOL Fehérvár hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a második helyen álló Puskás Akadémia csapatával, ez pedig azt jelenti, hogy a listavezető Ferencváros vasárnap este megnyerheti a bajnokságot az Újpest elleni derbin.

A Fejér megyei rangadó előtt a Vidi az ötödik, a Puskás Akadémia a második helyen állt. A MOL Fehérvár a hét mérkőzésből álló vereségsorozat lezárulta óta négy mérkőzés óta veretlen, ebből hármat megnyert. A Puskás Akadémia ellenben rendkívül gyenge formában van. Hornyák Zsolt csapata február közepe óta kilenc meccsből csak egyet tudott megnyerni az NB I-ben. A felcsúti csapat az előző fordulóban a Kisvárda ellen játszott gólnélküli döntetlent. A találkozó után Tóth Balázs, a csapat kapusa azt mondta, hogy ez a teljesítmény még egy kiesési helyosztón is gyenge lett volna.

A Puskás a székesfehérvári találkozót sem kezdte jól, ugyanis a harmadik percben már megszerezte a vezetést a Vidi. Funsho Bamgboye kapott a jobb szélen egy remek kiugratást, be akarta játszani a labdát a középen érkező Nikolics Nemanjának, de pontatlan lett a passza, viszont a hosszún érkező Kenan Kodro elérte azt, majd egy befele csel után 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A folytatásban a Puskás Akadémia feljebb tolta a védekezését, de igazán komoly veszélyt nem jelentett a Fehérvár kapujára. A 25. percben aztán a semmiből egyenlített a felcsúti csapat. Egy balról felívelt labdára Sahab Zahedi érkezett a kapu elé, és 11 méterről védhetetlen gólt fejelt a jobb felső sarokba.

Ezt követően a Puskás akarta érvényesült, és a 37. percben majdnem megfordította a meccset a felcsúti csapat. Zahedi kapott egy kiugratást, 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, azonban az iráni támadó gólját les miatt nem adta meg.

A Fehérvár kemény meccset játszott a Puskás AkadémiávalForrás: molfehervarfc.hu

A második félidőt jobban kezdte a Puskás Akadémia, és az 53. percben egy gyönyörű góllal megfordította a meccset. Egy balról érkező keresztlabdára Zahedi indult meg a kapu felé, majd a labda leesése előtt kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot 11 méterről.

A folytatás rendkívül kemény játékot hozott, a helyzetek elmaradtak, ellenben volt pár sérülésveszélyt jelentő belépő, de szerencsére senkinek nem lett komolyabb baja.

A hajrában a Fehérvár mindent megtett az egyenlítésért, és ez a 84. percben össze is jöhetett volna. Nikolics remek átadása után a magyar válogatott Loïc Nego került helyzetbe, de a 12 méteres lövését Tóth Balázs óriási bravúrral kiszedte a bal alsó sarokból.

A 91. percben megfogyatkozott a Puskás Akadémia. Alexandru Baluta rúgta fel a jobb szélen meginduló Ruben Pintót, így a felcsúti csapat emberhátrányban fejezte be a meccset, amire ráfaragott, mert a hosszabbításban a Fehérvár egyenlíteni tudott. Egy védelem mögé belőtt labdát Kenan Kodro kotort kapura, Tóth Balázs lábbal hatalmasat védett, de a kipattanót Stopira a kapuba fejelte, ezzel egy pontot megmentve a csapatának.

Ezzel a döntetlennel a Puskás Akadémia továbbra is tartja a második helyét az OTP Bank Ligában, azonban a felcsúti csapat pontvesztése azt jelenti, hogy vasárnap bajnok lehet a Ferencváros, ha legyőzi az Újpestet a Groupama Arénában.

Ajánlataink