Társoldalunk:

Csercseszov szerint a Fradi akarásban nőtt az Újpest fölé

2022.04.24. 20:32

A Ferencváros hazai pályán hátrányból fordítva nagyszerű hangulatú mérkőzésen, telt ház előtt győzte 2-1-re az Újpestet a labdarúgó NB I 29. fordulójának rangadóján, ezzel a zöld-fehér csapat sorozatban a negyedik, összességében pedig a 33. bajnoki címét szerezte meg. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzője elmondta, hogy szerinte a csapata akaratban nőtt az Újpest fölé, de arra is felhívta a figyelmet, hogy a bajnoki cím megnyerésével a munka még nem ért véget.

„Szerencsés helyzetben voltunk, mert a bajnoki címért és egy derbigyőzelemért játszhattunk. Talán nem most játszottunk a legjobban, de a nézőknek érdekes mérkőzés lehetett. Nagyon örülünk a győzelemnek és készülünk a következő lépésre" - kezdte az értékest az orosz edző, aki szerint csapata akarásban nőtt az Újpest fölé. "A meccs előtt megbeszéltük, hogy nagy akarattal és koncentrációval kell játszanunk, aminek nem szabad csökkennie." 

Csercseszov a szurkolókkal ünnepelte a bajnoki címetFotó: Csudai Sándor - Origo

A találkozó hajrájában az Újpest egyenlíteni tudott, de a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot.

„Nem volt különösebb reakcióm, mert ezt a bíró dolga megítélni. Ha megadta volna, akkor lett még volna pár percünk megnyerni a meccset. Nagy örömünkre érvénytelenítették a gólt, így hazai pályán lettünk bajnokok, aminek nagyon örülök" - folytatta Csercseszov, aki a lefújás után a Fradi-szurkolókkal ünnepelte a klub 33. bajnoki címét. Az egész szezonban mögöttünk álltak, és most volt alkalmam kinyilvánítani a köszönetemet. Remélem, a szezon utolsó mérkőzéseit is telt ház előtt játszhatjuk majd ebben a gyönyörű stadionban."

Az orosz szakember végezetül elmondta, hogy a munka nem ér véget, mert vannak még meccsek a bajnokságból és a Fradi előtt még áll egy Magyar Kupa-döntő, így a csapatnak mindenképpen formában kell maradnia.