Társoldalunk:

A Gyirmót a Honvédot sem tudta legyőzni, egyre közelebb a kieséshez

2022.04.24. 21:22

A labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának záró mérkőzésén az utolsó előtti Gyirmót hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a 10. helyen álló Budapest Honvéd csapatával, így Csertői Aurél együttese négy meccsel a vége előtt továbbra is hat pontra van a bennmaradást érő 10. helytől.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok összecsapásának első félideje, melynek során valamivel veszélyesebbnek bizonyult ugyan a Honvéd, mégis 1-1-es döntetlennel vonultak szünetre a felek. A vezetést a vendégek szerezték meg a 20. percben, de a Gyirmót hét perccel később válaszolt, majd a félidő végéig mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, ám egyik fél sem járt sikerrel.

Fordulás után taktikai csata bontakozott ki, javarészt a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A hajrához közeledve egyre több volt a hiba és a pontatlanság mindkét együttes játékában. A 90. percben a Honvéd kapufáig jutott, a ráadásban pedig még a Gyirmót előtt is adódott nagy gólszerzési lehetőség, végül azonban maradt a döntetlen és a pontosztozkodás.

„A gólunk után uraltuk az első félidőt. Jól focizott a csapat, mindent megtettünk a győzelemért, de a gól nem jött össze. Játékban jobbak voltunk, de ezért nem jár három pont. Nem ez az első ilyen meccsünk. Nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, mert végigküzdötték a meccset. Matematikai lehetőségeink még vannak, de már nem csak rajtunk múlik, hanem az ellenfeleinken is" – nyilatkozta a meccs után az M4 Sport kamerája előtt Csertői Aurél, a Gyirmót edzője, akinek a csapata a következő fordulóban a Kisvárdát fogadja.

Csertői Aurél csapatának csodára lenne szüksége a bennmaradáshozForrás: Gyirmót FC Győr hivatalos oldala/Facebook

A Gyirmótnak ez volt sorozatban a kilencedik, otthon pedig egymás után az ötödik nyeretlenül megvívott bajnokija.

A Honvéd ennek az eredménynek köszönhetően változatlanul hat ponttal és egy pozícióval előzi meg a tabellán a Gyirmótot.