Társoldalunk:

Lampard a bírót szidta a Liverpool elleni rangadó után

2022.04.25. 11:00

Az Everton vasárnap 2-0-ra kikapott a Liverpooltól az Anfield Roadon, így közelebb került a kieséshez. A mérkőzés után a csapat vezetőedzője, Frank Lampard a játékvezetőt hibáztatta egy meg nem adott büntetőért.

A Liverpool nyerte a városi derbit, így az Everton már kiesőhelyen áll, de még hat mérkőzése hátravan, hogy kiharcolja a bennmaradást. A meccs 53. percében még gól nélküli állásnál Joel Matip fellökte a 16-oson belül Anthony Gordont, de Stuart Attwell játékvezető ezért nem ítélt büntetőt, ám Lampard szerint fordított esetben biztosan 11-est adott volna.

Számomra ez tiszta 11-es, de mi nem kaphattuk meg. Ha a túloldalon Mohamed Szalah esett volna el, biztosan megkapja a büntetőt. Nem akarok konfliktust generálni, ez csak a futball alapigazsága. Játékosként topklubokban futballoztam - azok a csapatok az ilyenért megkapják a tizenegyest. Ez egy nyilvánvaló szabálytalanság volt" - mondta a lefújást követően a Chelsea egykori legendája.

Vereségével az Everton a kiesést jelentő 18. helyre csúszott, így a hátralévő hat fordulóban ádáz harcot kell vívnia a bennmaradás kiharcolásáért.

Forrás