Élete potyagólját kapta a világbajnok olasz kapuslegenda - videó

Parma Calcio v Cosenza Calcio - Serie B NurPhoto General news HUman Interest Soccer Soccer Match November 21 2021 21th November 2021 Horizontal SPORT
Gianluigi Buffon of Parma Calcio in action during the Serie BKT 2020/21 match between Parma Calcio and Cosenza Calcio at Stadio Tardini on November 21, 2021 in Parma, Italy Photo ReporterTorino (Photo by Reporter Torino/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Reporter Torino / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A másodosztályú olasz labdarúgóbajnokság, a Serie B 36. fordulójában a Parma 2-1-re kikapott Perugiában, a vereségben pedig főszerepet játszott a vendégek legendás kapusa, Gainluigi Buffon.

A 2006-ban az olasz válogatottal világbajnoki címet nyerő kapus 2021-ben tért vissza első profi klubjához, ahol 1995-től 2001-ig védett, és amellyel 1999-ben Olasz Kupát, Szuperkupát és UEFA-kupát nyert.

A két fordulóval az alapszakasz zárása előtt rendezett találkozó a 20 csapatos bajnokságban a 13. helyen áll, azaz számukra már tétnélküliek az utolsó meccsek, hiszen sem a feljutásért folyó majdani rájátszásban nem érdekeltek, és ugyanígy a kiesés sem fenyegeti őket. A Perugia viszont még oda érhet a playoffra, ennek megfelelően erősen kezdétk a meccset, és az 5. percben Salvatore Burrai öngóljával meg is szerezték a vezetést.

Három perccel később pedig megduplázták az előnyüket, újabb hathatós parmai segítséggel: ezúttal Buffon végezte el a piszkos munkát, aki felszabadítás helyett hatalmas luftot rúgott:

A 44 éves kapuslegenda talán élete potyagólját kapta, és lassan fontolóra veszi, hogy eltegye a fiókba a kapuskesztyűket.