Vágólapra másolva!
Érdekes hírről számolt be a Kurier, amely szerint az osztrák labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya a Manchester United jelenlegi edzője, Ralf Rangnick lesz.

Az osztrák Kurier úgy tudja, igazi szenzáció bejelentésére készül az osztrák szövetség, ugyanis a március 31-én távozott Franco Foda utódja nem más lesz, mint a Manchester Unitedet irányító Ralf Rangnick.

A lap már korábban is beszámolt arról, hogy az osztrák szövetség megpróbálja elcsábítani a német trénert Angliából. Állítólag Peter Schöttel, az Osztrák Labdarúgó Szövetség sportigazgatója április elején már Manchesterbe utazott, hogy tárgyaljon Ralf Rangnickkal a szövetségi kapitányi posztról. Akkor az osztrák szövetség cáfolta a pletykát, és a Twitteren keresztül azt közölte:

Arról ugyanakkor nem kívánt bővebben nyilatkozni, hogy a sportigazgató miért repült Nagy-Britanniába.
Nos, úgy tűnik az események felgyorsultak, ugyanis a legfrissebb hírek szerint Gerhard Milletich az Osztrák Labdarúgó Szövetség elnöke és Schöttel sportigazgató péntek délelőttre összehívta az elnökség tagjait, hogy ülést tartsanak és egyúttal kinevezzék az új szövetségi kapitányt.

Ralf Rangnick lehet az osztrák fociválogatott szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Glyn Kirk

Rangnick kinevezése egyébként kézenfekvő lehet, mivel már csak pár hétig dolgozik a Manchester United edzőjeként, utána pedig már csupán tanácsadóként számítanak rá a klubnál. A német sztáredzőt az Ajax Amsterdamtól érkező holland Erik Ten Hag váltja a nyáron.