Megérkezett az eddigi legjobb ajánlat a Chelsea-ért

Chelsea FC v Nottingham Forrest - FA Cup Third Round Emirates FA Cup Soccer Sunday 5th January 2020 Chelsea vs Nottingham Forest FA Cup Horizontal FOOTBALL
Chelsea's Shed End during the FA Cup match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge, London on Sunday 5th January 2020. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Sir Jim Ratcliffe brit milliárdos az utolsó pillanatban 4,25 milliárd fontos (1903,5 milliárd forintos) vételi ajánlatot tett a Chelsea labdarúgócsapatáért.

A londoni székhelyi Ineos vegyipari multinacionális vállalat brit vezérigazgatója csütörtökön egyeztetett Bruce Buckkal, a londoni klub elnökével, majd pénteken benyújtotta vételi ajánlatát. A korábbi érdeklődők ennél kevesebbet ajánlottak az együttesért, amely az előző idényben megnyerte a Bajnokok Ligáját, és Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztat.

írta közleményében az Ineos. Hozzátették: a továbbiakban is befektetni szándékoznak a csapatba annak érdekében, hogy a világ legjobb szakembereiből, labdarúgóiból és háttéralkalmazottjaiból tudják kiválasztani a férfi és a női csapatot.

írták.

A 69 éves üzletember 2019-ben már részletesen megvizsgálta a Chelsea ajánlatát, ám akkor a francia OGC Nice együttesét vásárolta meg.

A londoni klubnál a késői ajánlat ellenére továbbra is abban reménykednek, hogy május végén már meglesz az új tulajdonos.

Roman Abramovics orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től - amelynek eladását március másodikán jelentette be -, mert az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe a klub milliárdos tulajdonosával szemben. Értesülések szerint Abramovics jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ezt azonban az üzletember vitatta.