West Ham-szurkolók támadtak két német riporterre a Frankfurt elleni El-elődöntőben

775788807 fbl Horizontal FOOTBALL, West Ham, Eintracht Frankfurt
A flare lays on the pitch as the score board shows the 1-1 score in the first half, during the UEFA Europa League semi-final first leg football match between West Ham United and Eintracht Frankfurt, at the London Stadium in east London, on April 28, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A West Ham United vizsgálatot indított azért, mert szurkolói közül néhányan megtámadták az egyik német rádió kommentátorait a labdarúgó Európa-liga elődöntős párharcának csütörtök esti első mérkőzésén, melyen az Eintracht Frankfurt 2-1-es győzelmet aratott Londonban.

A Hessischer Rundfunk regionális rádiónak dolgozó

Philipp Hofmeister és Tim Brockmeier azt állították, hogy az első félidőben, a West Ham egyenlítő gólja után a hazai szurkolók megtámadták őket.

A két riportert a félidőben más helyekre ültették át.

A West Ham pénteken közölte, tud az incidensről és azon dolgozik, hogy azonosítsa az elkövetőket. A londoni egyesület szóvivője azt mondta, zéró toleranciát alkalmaznak,

és ha sikerül azonosítani a tetteseket, az adataikat továbbítják a rendőrségnek, valamint kitiltják őket a stadionból és külföldre sem utazhatnak a csapattal.

A West Ham szurkolói nem bírtak magukkal Forrás: AFP/Glyn Kirk

A West Ham vasárnap az Arsenalt fogadja az angol bajnokság 35. fordulójában, a Frankfurt elleni visszavágót pedig jövő csütörtökön játssza Németországban.