Társoldalunk:

Két napja dühösen cáfolta saját halálhírét, szombaton tényleg meghalt a világ legismertebb ügynöke

2022.04.30. 16:33

Az elmúlt napokban már felröppent a hír, amely akkor még tévesnek bizonyult, szombaton viszont már a családja jelentette be, hogy meghalt a világ legbefolyásosabb játékosügynöke, Mino Raiola.

A világhírű olasz üzletember súlyos tüdőbetegségben szenvedett, ami miatt nem rég kórházba került. Csütörtökön a világ legnagyobb hírportáljai közül többen is bejelentették Raiola halálhírét, még a Real Madrid is közleményben búcsúztatta az 54 éves ügynököt. Akkor tévesnek bizonyult a hír, ugyanis maga az érintett cáfolta a hálhírt a Twitteren.

Meghalt Mino Raiola, a világ egyik legismertebb játékosügynökeForrás: AFP/Valery Hache

Szombat délután viszont már a családja tudatta a közösségi médiában, hogy Mino Raiola meghalt.

Végtelen fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt a valaha élt leggondoskodóbb és legcsodálatosabb játékosügynök. Mino a végsőkig ugyanazzal az erővel harcolt a tárgyalóasztaloknál játékosai védelme érdekében – közölte a család Mino Raiola Twitter-oldalán.

Mino Raiola a modern átigazolási piac egyik legellentmondásosabb és legbefolyásosabb figurája volt, számtalan szupersztár, többek között Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic és Erling Haaland klubváltásában játszott szerepet az elmúlt években. Raiola Hollandiában nőtt fel, karrierje elején innen segített olyan játékosoknak Olaszországba szerződni, mint Dennis Bergkamp és Wim Jonk. Első saját sztárügyfele a cseh Pavel Nedved volt, aki 2003-ban a Juventus futballistájaként megnyerte az Aranylabdát.