Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest hajrában szerzett góllal 3-2-re nyert a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, így elmozdult az utolsó helyről és életben tartotta bennmaradási esélyeit. A találkozó után a két gólt szerző Futács Márkó azt mondta, sokat dolgozott az MTK ezért a sikerért, a megbízott vezetőedző Horváth Dávid pedig csapata fiatal játékosait dicsérte.

"Reméltem, hogy gól lesz"

– mondta a két gólt szerző Futács Márkó az M4 Sport kamerája előtt, aki a hosszabbításban már a kispadról nézte végig a videobíró ítéletét Gheorghe Grozav találatánál. „Előtte is voltak helyzetek, amikor gólt szerezhettünk volna, úgyhogy megérdemelten nyertünk.

Az új edző pozitívan állt hozzánk. Nem adtuk fel eddig sem, de most nem voltunk görcsösek" – tette hozzá a korábbi magyar válogatott támadó.

Az MTK életben tartotta bennmaradási esélyeit Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

„Így terveztük a meccset. Nem gondoltam volna, hogy sima lesz.

Nyilván nem az utolsó pillanatban akartuk megszerezni a győztes gólt, de érezni lehetett, hogy most nagy energiák szabadultak fel a csapatban.

A Puskás ellen szerdán teljesen más meccs lesz, mert a fiatalok teljesítőképessége véges, ezért finoman kell bánni velük. De ma is éltek vele. Meglátjuk, mi lesz a vége" – mondta az MTK megbízott vezetőedzője, Horváth Dávid.

„Nagyon csalódottak vagyunk, nem csak a vereség miatt, hanem mert egymás után a második hazai meccsünkön is három gólt kaptunk.

A lehetőségeink megvoltak, de nagyon fáj, hogy ilyen könnyű gólokat ajándékoztunk. Most a bajnokcsapattal találkozunk, akik a legjobb támadószekcióval rendelkeznek. Megpróbálunk rendet tenni a fejekben, hogy helyt tudjunk áll" – értékelt Molnár Balázs, a Zalaegerszeg trénere.