A horvátoknak és a walesieknek győztes gólt lövő Pátkai Máté nem mond le a válogatottságról

Magyarország - Wales, Eb-selejtező foci, Groupama aréna, 2019.06.11.
Pátkai Máté Wales ellen lőtt gólja a mai napig felejthetetlen
Vágólapra másolva!
A következő idényben elsősorban arra törekednek majd a labdarúgó OTP Bank Ligába feljutott Vasasnál, hogy a csapat stabilizálja a helyét az élvonalbeli bajnokságban.

Erről Nagy Miklós sportigazgató beszélt kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában, hozzátéve, hogy szerinte nem szabad "túlértékelniük" magukat, először meg kell vetniük a lábukat az NB I-ben, azután pedig jöhetnek az előrelépések.

Nagy Miklós a Vasas Futball Club klubigazgatója Fotó: Polyák Attila - Origo

"Hosszú, küzdelmes út volt ez, de annál édesebb most az a siker, amit a feljutás jelent a számunkra" - mondta Nagy Miklós. Kifejtette, sokszor apróságokon, "nüanszokon" múlt, hogy nem sikerült már korábban visszajutniuk az első osztályba, ugyanakkor úgy vélte, a csapatnak "meg kellett érnie" arra, hogy az élvonalban szerepelhessen. Kiemelte, fokozatosan, "organikusan" építették fel az együttes visszajuttatását az élvonalba, s fontosnak nevezte, hogy Kuttor Attila vezetőedző, a szakmai stáb tagjai, valamint a játékosok között kialakult a megfelelő "kohéziós erő".

"A következő idényben ki fog derülni, hogy valójában mekkora a különbség az első- és a másodosztály között.

Frissíteni, erősíteni biztosan kell, de nagy változásokra nem számítunk" - jelentette ki Nagy Miklós.

Pátkai Máté Wales ellen lőtt gólja a mai napig felejthetetlen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pátkai Máté, a Vasas 23-szoros válogatott középpályása úgy vélte, Kuttor Attila stabilitást hozott a csapathoz, az edző munkájának a gyümölcse pedig a szezon tavaszi felére érett be igazán.

"Megvan az összhang, a rutinosabb játékosok mellett vannak jó képességű fiataljaink is, ez pedig egy jó alap az NB I-hez,

de hogy ez mire lesz elég az élvonalban, az majd csak a következő idényben derül ki" - nyilatkozta a 34 éves futballista, akinek jövő június végéig érvényes a szerződése az angyalföldi klubnál.

Pátkai hozzátette, nem mondott le a válogatottságról, az NB I-ből akár be is kerülhet a keretbe, de látja, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány megpróbál fiatalítani a nemzeti csapaton.

"Természetesen nem adtam fel az álmomat, szeretnék még a válogatottban játszani, de hogy lesz-e erre lehetőségem, az még a jövő zenéje" - mondta.