Társoldalunk:

Őrült bírói hiba a magyar focimeccsen: nem ismerte fel a focistát, rossz játékost állított ki

2022.05.03. 19:23

Az MLSZ Fegyelmi bizottság a keddi ülésén rendhagyó fegyelmi határozatot tett közzé. A Békéscsaba-Győri ETO találkozón kiállított csabai játékos, Farkas Márk ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette, míg a csapattársát, Király Patrikot egymeccses eltiltással büntette, mert a találkozó játékvezetője tévesen állította ki Farkast.

Az MLSZ közleményében az áll, hogy a FEB a Farkas Márk (Békéscsaba) ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette, mert a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani. 

Király Patrik szabálytalankodott Bacsa Patrikkal szembenForrás: Milyó Pál/1912elore.hu

Farkast a hétvégi Győr elleni meccsen azért állította ki a játékvezető, mert megítélése szerint a Békéscsaba játékosa nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodott a tizenhatoson belül a győri Bacsa Patrikkal szemben, azonban a valódi vétkes Király Patrik volt.

A békéscsabai klub a Facebook-oldalán rá is világított Szilágyi Sándor játékvezető hibájára.

Nem ötven méterre szükséges az eseményektől helyezkedni, hiszen ha közelebb állt volna az esethez, akkor biztosan látta volna, hogy Farkas Márknak gyakorlatilag köze sem volt a szabálytalansághoz" – olvasható a viharsarki klub Facebook-bejegyzésében, amelyben egy videót is csatoltak a meccset vezető játékvezető hibáiról.