Vágólapra másolva!
Két évvel meghosszabbította szerződését Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője – számolt be róla honlapján az angol klub.

A spanyol tréner - aki játékosként 2011 és 2016 között szerepelt az Arsenalban - 2019-ben vette át a londoni együttes irányítását, amellyel azóta kétszer nyolcadik helyen zárt, valamint 2020-ban megnyerte az FA-kupát. A mostani idényben negyedik helyen áll az Arsenal, vagyis az idén reális esélye van kivívni a Bajnokok Ligája-indulást, ami 2017 óta egyszer sem sikerült. Érthető módon a klubnál elégedettek Arteta munkájával, akinek szerződését a 2024/2025-ös szezon végéig hosszabbították meg. A kontraktus további részleteit nem közölte a klub.

Szerződést hosszabbított Artetával az Arsenal Forrás: AFP/Glyn Kirk

Még jobb csapattá akarunk válni, és szeretnénk megadni a fejlődési lehetőséget a játékosainknak, akiket a klubhoz tudunk csábítani, valamint sokkal intenzívebb kapcsolatot akarunk kiépíteni a szurkolóinkkal, hogy még jobb lehessen a hangulat az Emiratesben" – idézi a klub honlapja a spanyol menedszert.

Arteta mellett egyébként a női csapat menedzsere, Jonas Eidevall is hosszabbított a klubbal.

Az észak-londoni csapat a hétvégi 36. fordulóban a kiesés elől menekülő Leeds Unitedet fogadja, jövő csütörtökön pedig az ősi rivális Tottenham Hotspurrel csap össze a korábbról elhalasztott városi derbin.