Vágólapra másolva!
Nem Lionel Messiről szólt az idei francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) idénye, a tétmérkőzések zömén súlytalan volt, ennek köszönhetően pedig komoly arculcsapás érte.

Lionel Messi igazi királyként érkezett egy évvel ezelőtt Franciaországba, a Paris Saint Germain csapatához, azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Bár gólpasszok terén jól áll, 23 bajnokin 13 asszisztot jegyzett, de mindössze négy gólt szerzett a francia csapatok ellen, több találkozót pedig sérülés miatt kihagyott.

A Bajnokok Ligája idén sem jött össze a PSG-nek, már a legjobb 16 között a Real Madrid búcsúztatta őket, de a Francia Kupa is elúszott, szintén a nyolcaddöntőben a Nice büntetőkkel kiejtette a dúsgazdag klubot. Egyedül a bajnoki cím jött Messinek és csapatának.

A hétszeres aranylabdás Lionel Messi nem váltotta meg a világot a PSG-nél Forrás: AFP/Javier Soriano

A szerény teljesítmény pedig azt jelentette, hogy a tavalyi szezon aranylabdása idén nem került be a Ligue 1 idei legjobb játékosának listájára

- írja a Ripost.

Csapattársa, Kylian Mbappé ott van az ötfős listán Wissam Ben Yedder (Monaco), Lucas Paquetá (Lyon), Dimitri Payet (Marseille) és Martin Terrier (Rennes) mellett. Az argentin mellett a brazil klasszis, Neymar sem került fel a legjobbak közé.

A hétszeres aranylabdás szerződése 2023 június 30-ig szól a francia sztárcsapatnál.