Győzött Nagy Ádám csapata, és tovább küzdhet a Serie A-tagságért

AC Pisa v Cosenza Calcio - Serie B AC PISA COSENZA CALCIO SOCCER SERIE B PISA COSENZA CALCIO Italian soccer Serie B match Adam Nagy Arena Garibaldi April Footwear Sports uniform person ball Horizontal FOOTBALL SOCCER PLAYER PHOTO SHORTS SPORTS EQUIPMENT G
Adam Nagy (Pisa) during the Italian soccer Serie B match AC Pisa vs Cosenza Calcio on April 30, 2022 at the Arena Garibaldi in Pisa, Italy (Photo by Gabriele Masotti/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Gabriele Masotti / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám végig a pályán volt csapata, a Pisa rendkívül fontos bajnoki mérkőzésén, melyen 2-1-re legyőzték a Frosinonét az olasz másodosztályú focibajnokság, a Serie B utolsó fordulójában, így a lehető legjobb pozícióból futhatnak neki az utolsó kiadó élvonalbeli helyért folyó rájátszásnak.

A 2-1-es siker nem csak azt jelenti, hogy a Pisa megelőzte a korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi által pénzelt Monzát, de azt is, hogy a harmadik kiadó feljutóhelyért zajló rájátszásban könnyebb ellenfeleket kap, és élvezheti a hazai pálya előnyét.

Nagy Ádám fontos szerepet játszhat csapata feljutásában Forrás: NurPhoto via AFP/Gabriele Masotti/LiveMedia/NurPhoto/Gabriele Masotti

A Serie B-ből közvetlenül a bajnok Lecce és a második helyen záró Cremonese jutott fel, míg a 3-8. helyezettek rájátszásban döntenek az utolsó fejutó kilétéről. A harmadik helyet megszerző Pisa az első fordulóban erőnyerő, akárcsak a negyedik Monza, míg az elődöntőben a 6. és 7. helyen záró Ascoli és Benevento párharcának győztese vár rá, míg a Monza a Brescia (5.) és a Perugia (8.) harcának továbbjutójával találkozik.

A Pisa elődöntőjének két meccsét május 17-én és 21-én játsszák. A magyar válogatott középpályás tavaly nyáron az angol másodosztályú Bristol Cityt elhagyva igazolt Pisába, ahol alapember lett, és 34 bajnokin lépett pályára.