Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szombati játéknapján. A meccs után a fővárosiak kapusa, Szappanos Péter lesújtó véleménnyel volt a csapat teljesítményéről.

A gyenge iramú első félidőben a kispestiek némi mezőnyfölényét veszélyes kontráival ellensúlyozta a Mezőkövesd, amíg a hazaiak előtt csak lehetőségek adódtak, addig kapusuk, Szappanos két alkalommal bravúrral hárított. A Honvéd a 38. percben létszámban megfogyatkozott, Machach 13 perc alatt gyűjtött be két sárga lapot.

A szünet után a Mezőkövesd kihasználva létszámfölényét irányított, de a saját tizenhatosának előterébe szorult Honvéd szívósan és hiba nélkül védekezett. A felvonás felétől aztán a hazaiak is bátrabb játékra váltottak, kimerészkedtek a térfelükről, akciókat vezettek és helyzeteket is kidolgoztak.

A Honvéd nem játszott jól a meccsen Forrás: Balogh David/Balogh_David

A végén ők álltak közelebb a gólszerzéshez, de közben kinyílt a védelmük, így a Mezőkövesd előtt is adódott lehetőség, az eredmény azonban nem változott. A fővárosi klub szurkolói pedig nemtetszésüket fejezték ki a lefújás után. A Budapest Honvéd kapusa az M4-nek nyilatkozott a Mezőkövesd elleni találkozót követően.

Szappanos nagy bravúrokat mutatott be Forrás: Balogh David/Balogh_David


- árulta el a Honvéd kapusa a lefújást követően.

- mondta el Szappanos Péter az M4-nek. A kispestiek pontszerzésével biztossá vált, hogy a Gyirmót FC Győr lesz az egyik kieső.