Társoldalunk:

A Fehérvár érte el a célját Újpesten

2022.05.08. 20:41

Az NB I 32. fordulójában az Újpest hazai pályán fogadt a MOL Fehérvár csapatát. Az első félidőben Croizet okos góljával az Újpest szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben Nikolics egyenlített, és a meccs végül döntetlennel ért véget.

A hazai csapat mérlege a legutóbbi öt mérkőzésén két győzelem, egy dönteten, két vereség. A vendég székesfehérváriak az utolsó öt bajnokijukból csupán kettőt (döntetlen a Puskás Akadémia és az MTK ellen) nem tudtak megnyerni. A lila-fehérek a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szereztek. Ha a MOL-Fehérvár győzne a Megyeri úton, biztossá válna a negyedik helye.

Már az első negyedóra végén egy csodálatos góllal megszerezte a vezetést az Újpest: egy hosszú indítás után Kovács jött ki a kapujából, de a fehérváriak kapusa kiejtette a labdát a tizenhatos sarkánál az újpesti Croizet elé. A lila-fehérek támadója felismerte a lehetőséget, és tizenhatos sarkától éles szögből ballal, gyönyörű mozdulat után betekerte a labdát a vendégek kapujába.

A francia játékos eddig hét gólt és hét gólpasszt szerzett a jelenlegi bajnoki idényben.

A játékosok néha ügyes megoldásokat mutattak beForrás: Újpest FC

Tizenöt perccel később a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki a Fehérvár: Nego beadása után Kastrati röviden szabadított fel, így a labda Kodro elő került. A fehérváriak légiósa óriási helyzetben tíz méterről kapásból a kapu bal alsó sarka mellé belsőzte a labdát. A Fehérvárnak nem sikerült egyenlítenie, így az első félidő újpesti vezetéssel ért véget.

Az 59. percben Beridze passzolt Croizet elé, de a francia játékos tizennégy méterről rosszul találta el a labdát, és az kiment az alapvonalon túlra. Alig három perc múlva egyenlített a Fehérvár: Zulj jobboldali szögletét Kodro fejjel hátracsúsztatta Nikolics Nemanjának, aki tizenhárom méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Pajovics nem tudott mit kezdeni az erős lövéssel.A meccs utolsó perceiben többet támadott a vendég Fehérvár, de az eredmény már nem változott. Az Újpest hazai pályán játszott döntetlent a MOL-Fehérvárral.

OTP Bank Liga, 32. forduló