Társoldalunk:

Zalaegerszegi összeomlás az edző furcsa távozása után: a kiesett Gyirmóttól is kikaptak

2022.05.08. 18:14

A labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán 1-0-ra kikapott a már kiesett Gyirmót csapatától.

A ZTE nincs jó formában, Molnár Balázs csapata a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését elveszítette, és 2012 óta nem volt ilyen rossz sorozata az élvonalban. A Gyirmót számára már nem volt tétje a találkozónak, ugyanis Csertői Aurél csapatának csak akkor lett volna esélye a bennmaradásra, ha a Honvéd kikap a Mezőkövesdtől, de a fővárosi csapat 0-0-s döntetlent játszott, ez pedig már szombaton megpecsételte a Gyirmót sorsát, amely 11 mérkőzés óta nem tudott nyerni az NB I-ben.

A mérkőzésnek egyik csapat szempontjából sem volt valódi tétje, s ez meg is látszott a színvonalon. Leginkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk sokáig alig-alig forogtak veszélyben, majd az első félidő hajrájában három ziccer is kimaradt. Előbb Grzan szerzett labdát, egyedül vezethette Rusákra, de miután elhúzta a kapus mellett, mellé lőtt, majd Zsóri tévesztett célt rabonázva. A másik oldalon Varga fejelt közelről egy kipattanót a szinte üres kapu mellé.

A Gyirmót győzni tudott ZalaegerszegenForrás: Horváth Krisztián/ztefc.hu

Közvetlenül a szünet után egy remek támadás végén vezetést szerzett a Gyirmót, amely a folytatásban is veszélyesebben futballozott. A zalaegerszegi próbálkozásokban nem volt átütő erő, a vendégvédelem pedig tette a dolgát, igaz, Rusáknak kétszer bravúrral kellett hárítania. A hajrában nyomás alá helyezte a gyirmóti kaput a ZTE, de nem jött össze az egyenlítés.

A ZTE sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el, míg a Gyirmót - amelynek élvonalbeli búcsúja szombaton vált biztossá - 11 nyeretlen bajnoki után tudott ismét győzni.