Vágólapra másolva!
Egybehangzó brit sajtóhírek megerősítették, hogy megszületett a végső megállapodás a Borussia Dortmund és a Manchester City között Erling Haaland átigazolásának ügyében. Az angol bajnok a héten jelentheti be a norvég sztár érkezését, aki a Premier League legjobban fizetett labdarúgója lesz.

A The Athletic információi szerint a Real Madriddal szemben az angol bajnok és listavezető Manchester City nyerte a versenyt Erling Haaland aláírásáért. Pep Guardiola már áprilisban szóbeli megállapodást kötött a norvég támadóval, most pedig jelezte a német klubnak, hogy kifizeti érte a 75 milliós kivásárlási záradékot. A lap szerint

a City a héten fogja bejelenteni hivatalosan Haaland érkezését, aki öt évre kötelezi el magát új klubjánál és heti 500 ezer fontot (körülbelül 225 millió forintot) fog keresni, amivel a Premier League legjobban fizetett játékosa lesz.

Haaland a Manchester Cityben folytatja pályafutását Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Anke Waelischmiller/Sven Simon

A világ egyik legtehetségesebb játékosának tartott norvégot többek között a Bayern Münchennel is összeboronálták, amely a nyáron minden bizonnyal távozó Robert Lewandowski utódjának akarta megszerezni. A bajorok sportigazgatója, Hasan Salihamidzic azonban nem rég kizárta ennek a lehetőségét.

– mondta a német Sport1-nek a Bayern legendája.

A 21 éves norvég csatár - akinek édesapja, Alf-Inge Haaland is játszott a Manchester Cityben - 2020 januárjában igazolt a Red Bull Salzburgtól a Dortmundhoz, ahol eddig 88 meccsen 85 gólt szerzett.