Társoldalunk:

Több mint százezer frankfurti jegyigénylés az Európa-Liga döntőre

2022.05.10. 13:02

Az Eintracht Frankfurt szurkolóitól több mint százezer jegyigénylés érkezett a Glasgow Rangers elleni jövő szerdai labdarúgó Európa-liga-döntőre, noha a klub mindössze tízezer belépőt kap a sevillai mérkőzésre.

Nagy érdeklődésre számítottunk, de ami az elmúlt 48 órában történt, az egyszerűen gigantikus, minden várakozásunkat felülmúlja - mondta a klub igazgatótanácsának tagja, Axel Hellmann.

Hozzátette: nagyon örülnek ennek a nagy érdeklődésnek és mindent elkövetnek, hogy minél több szurkolójuk jegyhez jusson, ezzel együtt tudják, hogy "sokaknak csalódniuk kell".

A frankfurti stadionban óriáskivetítőn is lehet majd követni a sevillai eseményeketForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

A frankfurti stadionban óriáskivetítőn is lehet majd követni a sevillai eseményeket, Hellmann szerint hamarosan erre az eseményre is elfogynak a belépők, és várhatóan sokan utaznak majd el Spanyolországba azok közül, akik nem jutnak jegyhez a döntőre. A Barcelona elleni negyeddöntőben például 30 ezer frankfurti szurkoló foglalt helyet a Camp Nou-ban.

Az Eintracht Frankfurt 1980 óta először játszhat európai kupadöntőt, akkor megnyerte az Európa-liga elődjét, az UEFA Kupát a Borussia Mönchengladbach ellenében. Annak idején még oda-visszavágós finálét rendeztek.