Klublegendát vesz maga mellé a kispadra a Manchester United új edzője

Horizontal
2009-02-19 MARSEILLE - A smiling Twente coach Steve McClaren with next to him assistent trainer Erik ten Hag during the Uefa Cup match Olympique Marseille - FC Twente in the Stade Velodrome in Marseille on Thursday. ANP PHOTO VINCENT JANNINK (Photo by VINCENT JANNINK / ANP / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Minden jel szerint Steve McClaren lesz a Manchester United új edzőjének, Erik ten Hagnak a segítője a következő idényben.

Ten Hag választása nem jelent igazán nagy meglepetést, ugyanakkor több szempontból is érdekes. Egyrészt, mert az edzősködést 2001-ben kezdő 61 éves angol mögött sokkal nagyobb szakmai múlt áll, angol, német és holland csapatok mellett közel két évig, 2006 januárjától a következő év decemberéig az angol válogatottat is irányította. Másrészt a két szakember fordított felállásban már dolgozott együtt, mégpedig akkor, amikor McClaren irányításával a Twente 2009-ben megszerezte fennállása egyetlen holland bajnoki címét.

És nem mellékesen az is mellette szól, hogy jól ismeri a klubot és az Old Traffordot, hiszen 1999 és 2001 között a legendás manchesteri menedzser, Sir Alex Ferguson segítője volt, azaz már kivette a részét a klub történetének egyetlen triplázásából, amikor Beckhamék a bajnokság és az FA-kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerték a legendás barcelonai döntőben.