Társoldalunk:

Hátrányból fordítva nyerte meg utolsó idei meccsét az Újpest - videó

2022.05.13. 22:06

Az Újpest FC bár mindjárt a mérkőzés elején hátrányba került, a második félidőben mutatott gólerős játékának köszönhetően végül magabiztosan győzte le idegenben 3-2-re a Mezőkövesd csapatát a labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában.

Kiválóan kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amelyik Cseri Tamás pontos beadása után Marin Jurina fejesével már a 3. percben megszerezte a vezetést. A folytatás nem hozott jó játékot, bár mindkét oldalon adódtak helyzetek. Főleg az első félidő hajrájában és főként az Újpest előbb, amikor előbb Kutrumbisz fejelt közelről a léc fölé, majd Piscitelli védte nagy bravúrral Beridze közeli fejesét.

A második félidőben szinte percről percre lett egyre nagyobb az újpesti fölény, ami a 60. percben meg is hozta az egyenlítést: Beridze közepes lövését a kövesdi kapus pont Katona Mátyás elé ütötte, aki közelről nem hibázott.

A gól még jobban feltüzelte a fővárosiakat, akik a 67. percben Beridze révén a vezetést is megszerezték, miután a grúz támadó a csereként beállt Simon Krisztián passzából 14 méterről balról szépen lőtt a bal alsó sarokba.

A 70. percben ismét Beridze lőtt szinte ugyanonnan, ahonnan a gólt szerezte, de Piscinelli ezúttal bravúrral kapufára tolta ujjheggyel a labdát. Két perccel később már az olasz kapus sem tudott segíteni: Boumal indította Csongvait, a fiatal játékos jól adott középre balról, a Budu Zivzivadze pedig megszerezte az újpest idénybeli 50. gólját. A maga részéről pedig először volt eredményes egykori csapata otthonában.

Az utolsó percekben a Kövesd egy újoncot is avatott: Supka Attila három perc lehetőséget adott a mindössze 17 éves Bodnár Attilának, illetve az utolsó percben a rosszul kimozduló Pajovics hibájából Besirovics még szépített, de a lényegen ez már nem változtatott. 

A győzelem azt jelenti, hogy az idényt kilenc nyeretlen meccsel kezdő lila-fehérek a hatodik helynél rosszabb pozícióban már nem zárhatják a bajnokságot.

Eredmény, NB I. 33. forduló:
Mezőkövesd-Zsóry FC - Újpest FC 2-3 (1-0)
gól: Jurina 3., Besirovics 90+2. ill. Katona 60., Beridze 67., Zivzivadze 72.