Társoldalunk:

Nem hosszabbít szerződést klubjával a világ legjobb csatára

2022.05.13. 18:12

Német források szerint nem hosszabbította meg szerződését a német bajnok Bayern Münchennel Robert Lewandowski, így biztossá vált, hogy a lengyel csatár elhagyja a bajor sztárcsapatot.

A 33 éves csatár szerződése 2023. június 30-án jár le, a német Sport1 híroldal szerint azonban pénteken visszautasította a klub hosszabbítási ajánlatát. 

Spekulációk szerint ezzel egyértelművé vált, hogy a lengyel gólgép legkésőbb jövő nyáron elhagyja a német rekordbajnokot. Viszont, ha a Bayern pénzt akar látni a klublegendáért, akkor még idén nyáron ki kell árusítaniuk, ugyanis télen, illetve a jövő nyáron már ingyen kell, hogy elengedjék. Herbert Hainer klubelnök szerint ugyanakkor Lewandowski ki fogja tölteni a szerződését.

A lengyel csatár 2014-ben a nagy rivális Borussia Dortmundtól igazolt Münchenbe, a Bayernnel pedig azóta zsinórban nyolc bajnoki cím mellett három Német Kupát, öt szuperkupát, valamint egy-egy Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnoki címet nyert. Nyolc bayernes idénye közül az első kivételével mindannyiszor elérte a 40 gólt, a 2019-2020-as szezonban egyenesen 55 találatig jutott, és eddigi 374 meccsén 343 gólt lőtt a sztárcsapat színeiben.

Lewandowski iránt legélénkebben az FC Barcelona érdelődik, de a vezetőedző, Xavi szerint "komplikált" lenne a lengyel szerződtetése, elsősorban a katalán klub nem túl fényes anyagi lehetőségei miatt.