Társoldalunk:

Kétszer is vezetett, de nem tudta legyőzni a Vidit a Paks - videó

2022.05.14. 20:32

A labdarúgó NB I utolsó, 33. fordulójának szombat kora esti mérkőzésén a kupadöntős Paks kétszer is vezetett ugyan a MOL Fehérvár otthonában, végül csak 2-2-es döntetlent játszott a nyáron a Konferencia-ligában induló hazai csapattal.

Az első negyedórában inkább a hazai csapat játszott fölényben, majd 15 perc elteltével Sajbán Máté éles szögből leadott lövése jelezte, hogy a Paksnak is vannak tervei, egy perccel később pedig a 19 éves Gyurkits Gergő kapott remek kiugratást, Nego beragadt, így nem lehetett les, a paksi játékos egy reme csellel becsapta Stopirát majd jobbal gyönyörűen tekert a bal kapufa mellé (0-1).

A paksiak fiatal játékosa harmadik élvonalbeli meccsén először lépett pályára kezdőként, és első NB I-es gólját szerezte. Úgy tűnt, nem hagyott mély nyomot a tolnai csapatban a Fradival szemben elbukott szerdai kupadöntő.

Tíz percet sem kellett azonban várni a fehérvári egyenlítésre: a 24. percben Nego nem először kapott jó labdát és léphetett be a paksi védelem mögé, ezúttal pedig az alapvonalról középre adott labdája két vendég védőt is érintve Kodro elé került, a bosnyák Kenan Kodro pedig 12 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-1).

  • Ez volt a csatár 13. fehérvári gólja.

A 28. percben Rácz Gergő két óriási bravúrral mentette meg góltól a Paksot. A folytatásban mindkét kapu előtt volt komolyabb helyzet, a legnagyobb a 45. percben, amikor Kovács óriási bravúrral védte Ádám Martin közeli bombáját. Sőt! Az ezt követő szögletből Szabó János ismét megszerezte a vezetést a Paks számára (1-2).

Szabó János (30) 325. paksi meccsén a 22. bajnoki gólját szerezteForrás: paksifc.hu

A második félidő elején jóval veszélyesebb volt a Paks, Ádám Martin, Sajbán és Windecker is helyzetbe került, míg hazai oldalon csak egy kisebb lehetőség adódott Kodro előtt, majd az 58. percben némi kavarodás után Nikolics gurított 14 méterről a bal kapufa mellé. A 61. percben a paksi kapus előbb Nikolics szabadrúgását, majd Stopira fejesét piszkálta ki a léc alól.

Ami nem ment a Vidinek, az ment a Paksnak: a 67. percben Dárdai beadásába ért bele szerencsétlenül Osváth, akinek a lábáról védhetetlenül vágódott a Rácz kapujába a labda (2-2).

A Fehérvár a 4., míg a Paks az 5. helyen zárt a bajnokságban. 

Eredmény, NB I 33. (utolsó) forduló:
MOL Fehérvár FC - Paksi FC 2-2 (1-2)
gól: Kodro 24., Osváth 67. (öngól) ill. Gyurkits 16., Szabó J. 45.