Társoldalunk:

Megnyerte idei utolsó meccsét is a Fradi

2022.05.14. 16:42

Sok tétje már nem maradt az NB I utolsó fordulójában rendezett Gyirmót-Ferencváros meccsnek, ugyanis a zöld-fehérek már bajnokként, sőt, kupagyőztesként érkezhettek Győrbe. Csercseszov felforgatott csapata 2-1-re tudott nyerni.

A Ferencváros a Bogdáb - Wingo, S. Mmaee, Dvali, Civic - Besic, Loncar - Zubkov, Marin, Gavric - Bassey összeállításban kezdett.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Fortune Bassey lépett ki üresen, de Rusák Edvárd védeni tudott. Nem sokkal később Loncar lőtte el a labdát keresztbe a kapu előtt, majd Henry Wingo lövését védte újra a gyirmóti kapus.

Amikor már mindenki a szünetet várta, megszerezte a vezetést a Ferencváros. Bassey lépett ki Zubkov passza után és lőtt a kapuba. Bassey második gólját szerezte a bajnokságban, az elsőt is a Gyirmót ellen szerezte.

Fordulás után, a 49. percben Bassey szerezhetett volna újabb gólt, Zubkov lövése után pattant elé a labda, de Rusák védte az újabb ziccert. A folytatásban Civic szerezhetett volna gólt, amikor egy szöglet után pattant elé a labda, de közelről a kapusba bombázta a labdát.

Az 57. percben szinte a semmiből egyenlített a Gyirmót, Varga Barnabás egy bepassz után senkitől sem zavartatva, fordulásból talált a kapuba. Percekkel később fordíthatott volna a hazai csapat, de les miatt nem adták meg az újabb találatot.

Az utolsó 15 percre Sztanyiszlav Csercseszov lehetőséget adott a 17 éves ifjabb Lisztes Krisztiánnak is, aki először léphetett pályára az NB I-ben. Vele együttállt be csereként Marquinhos is, aki adott egy gólpasszt, a kiugratása után Eldar Civic emelt Rusák kapujába.

A Ferencváros 2-1-es győzelemmel zárta a bajnokságot, a Gyirmót biztsan az utolsó helyen végez, így a következő szezont az NB II-ben tölti majd.