Vágólapra másolva!
A bajnok Bayern München a Wolfsburg otthonában játszott 2-2-es döntetlent a Budesliga utolsó fordulójában. Robert Lewandowski gólt szerzett, ezzel elérte az 50 gólos szezonbeli teljesítményt. A lengyel támadó távozásáról már régóta írnak, most ő maga erősítette meg, menni akar.

A találkozót követően Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint Robert Lewandowski, a gárda lengyel sztárcsatára közölte a klubvezetőkkel, nem szeretné kitölteni jövő nyáron lejáró szerződését és távozni kíván a klubtól.

A meccs után a lengyel csatár is nyilatkozott, megerősítette, hogy beszélt Salihamidziccsal, elmondta, nem akar hosszabbítani.

Robert Lewandowski hetedszer lett gólkirály Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Swen Pfortner

"Mindkét félnek a jövőbe kell tekintenie. Szóltam az edzőnek a döntésemről, nem kívánok hosszabbítani, most mindkét fél számára az a legfontosabb, hogy megtaláljuk az ideális megoldást. Nagyon valószínű, hogy ez volt az utolsó meccsem a Bayernben. Minél hamarabb el kell döntenünk, hogy távozok, vagy kitöltöm a szerződésem utolsó évét" - mondta Lewnadowski, aki hetedszer lett gólkirály a Bundesligában.

Lewandowskival kapcsolatban legtöbbször a Barcelona csapat kerül elő, Xavi korábban arról beszélt, nála a kor nem akadály, hiszen a 38 éves Dani Alvest is leigazolta, így biztosan nem mondana nemet, ha a lengyel csatár kerülhetne a csapatába.