Társoldalunk:

Hiába játszott egy félidőt emberelőnyben a Roma, nem tudta legyőzni a Serie A leggyengébb csapatát

2022.05.14. 22:55

Ritkán látható mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent az AS Roma és a Venezia a Seria 37. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Spezia délutáni udinei 3-2-es győzelmével eldőlt, hogy a velenceiek kiestek az élvonalból, így mindenféle nyomás nélkül léptek pályára a Konferencia-liga döntőjére készülő fővárosiak ellen. A Roma szempontjából az volt tétje a meccsnek, hogy meg tudják-e tartani az előnyüket a 7. helyezett Fiorentinával szemben.

Villámrajtot vett a Venezia, és 48 másodperc elteltével Okereke góljával megszerezték a vezetést. A Roma ettől fogva folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégeket, akiktől Kiyine-t második sárga lappal a 32. percben kiállította a bíró.

Az addigi fővárosi fölény az idő előrehaladtával egyre nyomasztóbbá vált, de a Roma Eldor Somurodov révén csak a 76. percben tudott kiegyenlíteni, a győztes gólt pedig nem tudták begyötörni José Mourinho játékosai.

Akik 70 százalékban birtokolták a labdát, 46-szor lőttek kapura a vendégek négy kísérletével szemben, és 20 szögletet rúgtak. Négyszer találták el a kapufát, legutoljára a 90. perc végén. A Venezia kapusa, finn Niki Maenpaa földöntúli teljesítményt nyújtott, nem kevesebb mint 15 lövést hárított.

Eredmény, Serie A 37. forduló:
AS Roma - Venezia 1-1 (0-1)
gól: Somurodov 76., ill. Okereke 1.
piros lap: Kiyine 32.