Társoldalunk:

Győzött a Liverpool, és még maradt esélye a bajnoki címre

2022.05.17. 22:38

A Premier League 37. fordulójában a Liverpool hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Southampton otthonában, és életben tartotta esélyeit a bajnoki címre.

Jürgen Klopp csapata a 15. helyezett Southampton otthonába látogatott a 37. fordulóban és abban bízott, hogy egy győzelemmel még maradhat esélye a bajnoki címre.

Hiába futballozott fölényben a Liverpool, meglepetésre a hazai együttes szerzett vezetést a 13. percben. Nathan Redmond kapott labdát a bal oldalon, nekirontott a vendégek védelmének, több ellenfelét is kicselezte, majd fantasztikusan csavart a bal felső sarokba.

A sárga mezes vendégcsapat gyorsan magához tért és a 27. percben kiegyenlített. Joe Gomez passzolt Diogo Jotához, aki lekészítette a labdát Takumi Minaminonak, a japán támadó pedig éles szögből nagy erővel bombázott a kapu rövid oldalába.

A második félidőben beszorította ellenfelét a kapuja elé a Liverpool, és a 67. percben megfordította a meccset. Konstantinos Tsimikas szögletét középre fejelte az egyik védő, ám éppen Joel Matip elé, aki remekül lecsapott a lehetőségre és védhetetlenül bólintott a bal felső sarokba.

A hajrában újabb gól már nem esett, a Liverpool egy pontra megközelítette a listavezető Manchester City-t, így az utolsó forduló dönt majd a bajnoki cím sorsáról. 

Premier League, 37. forduló:
Southampton-Liverpool FC 1-2 (1-1)