Vágólapra másolva!
Négy kategóriában is paksi siker született a RangAdó Gálán, amelyen a labdarúgó NB I vasárnap zárult idényének legjobbjait díjazták.

A M4 Sporton rendezett keddi gálán elhangzott, hogy a tolnaiak válogatott csatára, Ádám Martin a 31 találattal elhódított gólkirályi cím mellett az idény legjobb játékosának járó díjat is elnyerte. A Paksi FC kapta a bajnokság legsportszerűbb csapatának járó elismerést, az együttest iránytó Bognár György - aki hétfőn az élvonalból kiesett MTK-hoz távozott - pedig a legjobb vezetőedző lett.

Ádám Martin nagyszerű idényt tudhat maga mögött Forrás: Paks FC hivatalos oldala

A tolnaiak 33 meccsen 75 gólt szereztek, az OTP Bank Liga tabellájának hatodik helyén végeztek, a Magyar Kupában pedig döntőt játszottak.

A szezon felfedezettje a debreceni Baráth Péter, a legjobb játékvezető Bognár Tamás lett, a legszebb gólt pedig a ferencvárosi Ryan Mmaee szerezte márciusban a MOL Fehérvár FC ellen.

Az évad felfedezettjéről, legjobb edzőjéről és játékosáról mind a 12 élvonalbeli együttes csapatkapitánya, vezetőedzője, illetve legidősebb és legfiatalabb játékosa szavazott. A legszebb gólról közönségszavazás döntött az m4sport.hu portálon.

A díjazottak:
az NB I felfedezettje: Baráth Péter (Debrecen)
a legjobb edző: Bognár György (Paksi FC)
a legjobb játékos: Ádám Martin (Paksi FC)
gólkirály: Ádám Martin (Paksi FC, 31 gól)
a legszebb gól: Ryan Mmaee (Ferencváros, a MOL Fehérvár FC ellen, 2022. március 13-án)
a legjobb játékvezető: Bognár Tamás
a legsportszerűbb csapat: Paksi FC