Társoldalunk:

Fél éven belül másodszor kellett újraéleszteni a pályán a válogatott focistát

2022.05.18. 17:51

Tavaly novemberben megállt a szíve Emil Pálssonnak, a norvég másodosztályban szereplő Sogndal izlandi középpályásának. A norvég TV2 azt írja, hogy a már az élvonalban szereplő Sarpsborg csapatát erősítő 28 éves középpályásnak ismét megállt a szíve.

Emil Pálsson 2021. november 1-én a Stjordals-Blink elleni bajnoki 12. percében esett össze a pályán, de szerencsére sikerült újraéleszteni, majd további kivizsgálásokra kórházba szállították.

A meccs az eset után félbeszakadt, a játékosokat az öltözőbe küldték, miközben a pályán zajlott az újraélesztés. Ezt követően Pálssont mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahol beültethető defibrillátort kapott.

A 28 éves középpályás ez után fokozatos újrakezdhette az edzéseket, de könnyen lehet, hogy be kell fejeznie a pályafutását, ugyanis a múlt héten egy edzés elején ismét összeesett.

Múlt héten ismét szívleállásom volt edzés közben, amikor Izlandon voltam– mondta a TV2-nek Pálsson, aki az izlandi FH Hafnarfjördur csapatánál tréningezett, de elárulta, hogy az elmúlt négy-öt hónapban jól érezte magát az edzéseken, és az volt a terve, hogy visszaköltözik Norvégiába, hogy ismét a Sarpsborg teljes értékű tagja legyen.

"Rendkívül csalódott vagyok. Nem hittem volna, hogy ez még egyszer megtörténik. Az első alkalommal nagyon örültem, hogy élek, de ezúttal egy kicsit csalódottabb vagyok, és nagyon szomorú. Mert olyan jó helyen voltam, és készen álltam arra, hogy visszatérjek a futballba – magyarázta Pálsson, aki hangsúlyozta, hogy természetesen hálás azért, hogy jól működött a beültethető defibrillátora.

Pálsson elmondta, hogy a szívleállása az edzés elején történt, és mindenre emlékszik a helyzetből.

"Biztos, hogy most valami nincs rendben a szívemmel. Pontosan ez a problémám, mert nem tudják megmondani, mi lehet a baj. Az elmúlt öt hónapban nem találtak semmilyen problémát a szívemmel. Sokat edzettem, magas pulzussal is, és soha nem volt semmi probléma. Aztán a semmiből ez történik egy laza edzés során."

A két szívmegállást mérlegelve az izlandi játékos komolyan fontolóra vette, hogy befejezi a pályafutását.

Ha ez kétszer megtörténik, nehéz visszatérni a futballhoz. De nem mondom száz százalékig, hogy abbahagyom. Rövid idő telt el azóta, hogy megtörtént, és most nagyon nehéz megmondani. Csak magamra és az egészségemre kell gondolnom, és meg kell próbálnom kitalálni, mi a baj. Aztán majd később visszatérek rá, hogy mi lesz a futballpályafutásommal" - tette hozzá az egyszeres izlandi válogatott Pálsson.