Társoldalunk:

Gulácsi szerint a Lipcse most bizonyíthatja, hogy képes címeket nyerni

2022.05.18. 15:14

Be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk címeket nyerni - nyilatkozta Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapitánya a szombati Német Kupa-döntő felvezetéseképpen.

A magyar válogatott kapusa a Sport Bildnek elmondta, óriási lehetőséget szalasztottak el azzal, hogy az Európa-ligában a skót Rangers ellenében nem sikerült bejutniuk a döntőbe, de most a hazai sorozatban javíthatnak, és harmadik nekifutásra - a tavalyi és a 2019-es elveszített finálét követően - diadalmaskodhatnak.

A 32 éves hálóőr felidézte, amikor 2016-ban a gárda feljutott az első osztályba, óriási volt az ünneplés a városban, és bízik benne, hogy a Freiburg elleni finálét követően még nagyobb lesz a hangulat.

Gulácsi Német Kupát nyerhet csapatávalForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Marcel Engelbrecht/firo Sportpho/Marcel Engelbrecht

Gulácsit megkérdezték arról a gyakran felmerülő témáról, miszerint a Leipzig Németországban finoman szólva sem tartozik a legnépszerűbb klubok közé, ugyanis a rivális szurkolók szerint csak a tőkeerős energiaital-gyártó főszponzornak köszönhetően lett meghatározó klub. A magyar futballista ezzel kapcsolatban közölte, nem meglepő, hogy újra felerősödtek ezek a hangok, de úgy érzi, az elmúlt években nyújtott teljesítményükkel a klub játékosai kiérdemelték a tiszteletet.

A Német Kupa döntőjét szombaton a berlini Olimpiai Stadionban rendezik, a Gulácsi mellett Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató lipcsei csapat Sallai Roland együttesével, a Freiburggal csap össze.