Vágólapra másolva!
A Bundesliga első osztályában 16. helyen végző Hertha BSC 1-0-ra kikapott hazai pályán a másodosztályban 3. helyen záró Hamburgtól az osztályozó első mérkőzésén, így Felix Magath együttesének hátrányból kell kiharcolnia jövő hétfőn az élvonalban maradást.

A bennmaradást érő 15. hely drámai küzdelemben dőlt el, a Hertha BSC a Dortmund otthonában egy pontszerzéssel biztosíthatta volna be Bundesliga-tagságát, a BVB azonban a 84. percben megfordította a találkozót és 2-1-re nyert. Ekkor a berliniek még örülhettek volna, de a Stuttgart a 92. percben megszerezte a győztes gólt a Köln ellen, így jobb gólkülönbségével megelőzte a fővárosiakat, akik így osztályozóra kényszerültek. A berlinieknek a másodosztály harmadik helyén záró Hamburg ellen kell odavisszavágós párharcban kivívniuk az élvonalbeli tagságot.

Hátrányból kell kiharcolnia a Herthának az élvonalban maradást Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A berlini Olimpiai Stadionban rendezett csütörtök esti mérkőzés első félideje teljesen kiegyenlített játékot hozott, hol a berliniek, hol pedig a hamburgiak kerültek rövid időre fölénybe, de ezek komoly helyzetekkel nem igazán párosultak. A hatalmas tét miatt a csapatok kevés kockázatot vállaltak és stabilan védekeztek. A vendégek valamivel többet próbálkoztak, mégis a Hertha szerezhetett volna vezetést a 45. percben, azonban Ishak Belfodil gólját les miatt nem adták meg. A mérkőzés első kaput eltalált lövésére a félidő utolsó másodpercéig kellett várni, de az sem okozott gondot a vendégek kapusának, Heuer Fernandesnek.

Az 57. percben aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Hamburg, miután Ludovit Reis lecsúszott beadása beakadt a hosszú felső sarokba.

A Hertha a gól után sem tudott váltani, sőt a másodosztály bronzérmese közelebb állt a második gólhoz, ám újabb találat már nem született. Felix Magath együttese 23. alkalommal került hátrányba az idényben, ebből csupán kétszer tudott fordítani és egyszer döntetlenre menteni.

Német Bundesliga, osztályozó, 1. mérkőzés:
Hertha BSC–Hamburger SV (II.) 0-1 (0–0)
gólszerző: Reis (57.)
A visszavágót hétfő este rendezik.