Társoldalunk:

A Juventus elleni győzelmével a Fiorentina indulhat a Konferencia Ligában

2022.05.21. 22:58

Az olasz bajnokság 38. fordulójában a Fiorentina csapata hazai pályán fogadta a Juventust. Az első félidőben Duncan szemfüles góljával megszerezte a vezetést a hazai csapat. A második félidőben Nico González tizenegyesével pedig végleg eldőlt a találkozó sorsa a Fiorentina javára.

A Fiorentina rossz formában várta a találkozót. A hazaiak a legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg. A Juventus a legutóbbi öt találkozójából csak egyet veszített el.

A kevés helyzetet hozó meccsen nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Az első félidő hosszabbításában megszerezte a vezetést a Fiorentina: egy kapu előtti kavarodás után Bonaventura passzolta oda a labdát Alfred Duncannak, és a ghánai középpályás nyolc méterről a léc alá bombázta a labdát. 

Giacomo Bonaventura a hazaiak egyik legjobbja voltForrás: AFP/Filippo Monteforte

A második félidőben jóval aktívabban játszott a Fiorentina, a Juventusnak csak fellángolásai voltak a második játékrészben. A 92. percben tizenegyest kapott a hazai csapat, és Nico magabiztosan lőtte be a labdát a kapu jobb alsó sarkába. A Juventusnak nem volt kaput eltaláló lövése a meccsen.

A firenzeiek győzelmével indulhatnak jövőre a Konferencia-Ligában, mivel megszerezték a hetedik helyet a bajnokságban.

Serie A, 38. forduló