Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban beszélt a csapat következő szezonbeli céljairól, a lehetséges átigazolásokról és azt is elárulta, hogy Sztanyiszlav Csercseszovval szerződtetése előtt még Dzsudzsák Balázs véleményét is kikérték.

Kubatov Gábor kezdésként a csapat egyik legjobb játékosáról, Tokmac Nguenről beszélt, akinek a szezon végén lejárt a szerződése, de még nem hosszabbított a Fradival.

„Még tárgyalunk, egyelőre nem dőlt el semmi.

Amikor nem csak a pénz számít, akkor a Fradi bizony versenyképes marad. Budapest fantasztikus és biztonságos város, kiváló szakmai háttér, nemzetközi kupaszereplés, bajnoki cím – ez mind-mind növeli az értékünket a labdarúgók szemében" – mondta Kubatov Gábor, aki hangsúlyozta, hogy az ügyet a jövő hét közepéig le kell zárni, mert ha Tokmac nem marad, a klubnak gondoskodnia kell a pótlásáról, az pedig nem megy egyik napról a másikra.

Tokmac Nguen 147 meccsen 43 gólt lőtt és 26 gólpasszt adott a Fradiban Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A kapcsolatrendszerünknek köszönhetően minden posztra öt-hat jelölt van. Sztanyiszlav Csercseszov jól ismeri a lengyel és az orosz piacot, Hajnal Tamás főleg a németet, de az egész nyugat-európait, Leandro a dél-amerikait, azon a földrészen is tudunk játékost ellenőrizni: voltak-e balhéi, milyen a családi háttere, megfelelően motivált-e. Ezek apróságoknak tűnnek, pedig nem azok" – folytatta a Fradi elnöke, aki elárulta, hogy a védelembe és a támadósorba szeretnének igazolni. Konkrét nevekkel nem szolgált, de az elmondta, hogy két-három focista már nagyon közel van a klubhoz.

A Fradit gyakran éri az a kritika, hogy kevés magyar játékosa van. Kubatov Gábor is szeretné, ha több magyar játszana a Fradiban, de ez jelen pillanatban anyagilag megoldhatatlan.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke Fotó: Hirling Bálint - Origo

„A szívem mindig azt diktálja, legyen minél több hazai futballista a Fradiban, de például a magyar válogatottból talán három-négy olyan játékost tudnék mondani, aki a Ferencvárosban biztosan kezdő lehetne.

Őket azonban gyakorlatilag lehetetlen hazacsábítani, elképesztően sokba kerülnek, és a fizetésük sem kevés. Nekünk már a Bajnokok Ligája a szint, ehhez mérten igazolunk, persze korlátozottak az anyagi lehetőségeink. Azt érdemes tudni, hogy két éve a BL-csoportkörben a mi költségvetésünk volt messze a legalacsonyabb."

Peter Stögert tavaly nyáron nevezték ki a csapat élére, de decemberben már elköszöntek az osztrák szakembertől.

Tisztelem Peter Stögert, ahogy jött, ugyanúgy távozott, azaz úriember módjára. Kipróbáltuk ezt a karaktert, nem jött be, de azt sose felejtsük el, vele is bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe."

Dzsudzsák Balázs örökké hálás lesz Sztanyiszlav Csercseszovnak Fotó: Csudai Sándor - Origo

A helyére érkező Sztanyiszlav Csercseszovval kapcsolatban még Dzsudzsák Balázs véleményét is kikérték.

A vezetőedzőnk karakán ember, olyan, mint az igazi karmester, minden hangszeren játszik. Ha kell, előzékeny, kedves, simulékony, ha azonban a helyzet úgy kívánja, pokróc és kőkemény. De csak akkor, ha ez szükséges. Ne feledjük, közgazdász, a felesége angoltanár, ráadásul Oszétiából jöttek, ami különleges helye a világnak."

A Ferencváros elnöke beszélt még a következő lépcsőfokról a klub életében, a közelgő Bajnokok Ligája-selejtezőkről, a vezérigazgató Orosz Pál Fradihoz köthető tetoválásairól is.

A teljes interjú ide kattintva érhető el.