Társoldalunk:

A Fradinál még Dzsudzsák véleményét is kikérték Csercseszov szerződtetése előtt

2022.05.21. 10:46

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban beszélt a csapat következő szezonbeli céljairól, a lehetséges átigazolásokról és azt is elárulta, hogy Sztanyiszlav Csercseszovval szerződtetése előtt még Dzsudzsák Balázs véleményét is kikérték.

Kubatov Gábor kezdésként a csapat egyik legjobb játékosáról, Tokmac Nguenről beszélt, akinek a szezon végén lejárt a szerződése, de még nem hosszabbított a Fradival.

„Még tárgyalunk, egyelőre nem dőlt el semmi. Toki remek ember, és kifejezetten jól érzi magát Budapesten, a Fradiban. Nyilvánvaló, vannak ajánlatai, több lehetősége, ahová akár holnap mehetne, mégis tétovázik. Nekünk már ez is nagy dolog. Amikor nem csak a pénz számít, akkor a Fradi bizony versenyképes marad. Budapest fantasztikus és biztonságos város, kiváló szakmai háttér, nemzetközi kupaszereplés, bajnoki cím – ez mind-mind növeli az értékünket a labdarúgók szemében" – mondta Kubatov Gábor, aki hangsúlyozta, hogy az ügyet a jövő hét közepéig le kell zárni, mert ha Tokmac nem marad, a klubnak gondoskodnia kell a pótlásáról, az pedig nem megy egyik napról a másikra.

Tokmac Nguen 147 meccsen 43 gólt lőtt és 26 gólpasszt adott a FradibanFotó: Csudai Sándor - Origo

„A kapcsolatrendszerünknek köszönhetően minden posztra öt-hat jelölt van. Sztanyiszlav Csercseszov jól ismeri a lengyel és az orosz piacot, Hajnal Tamás főleg a németet, de az egész nyugat-európait, Leandro a dél-amerikait, azon a földrészen is tudunk játékost ellenőrizni: voltak-e balhéi, milyen a családi háttere, megfelelően motivált-e. Ezek apróságoknak tűnnek, pedig nem azok" – folytatta a Fradi elnöke, aki elárulta, hogy a védelembe és a támadósorba szeretnének igazolni. Konkrét nevekkel nem szolgált, de az elmondta, hogy két-három focista már nagyon közel van a klubhoz.

A Fradit gyakran éri az a kritika, hogy kevés magyar játékosa van. Kubatov Gábor is szeretné, ha több magyar játszana a Fradiban, de ez jelen pillanatban anyagilag megoldhatatlan.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnökeFotó: Hirling Bálint - Origo

„A szívem mindig azt diktálja, legyen minél több hazai futballista a Fradiban, de például a magyar válogatottból talán három-négy olyan játékost tudnék mondani, aki a Ferencvárosban biztosan kezdő lehetne. Őket azonban gyakorlatilag lehetetlen hazacsábítani, elképesztően sokba kerülnek, és a fizetésük sem kevés. Nekünk már a Bajnokok Ligája a szint, ehhez mérten igazolunk, persze korlátozottak az anyagi lehetőségeink. Azt érdemes tudni, hogy két éve a BL-csoportkörben a mi költségvetésünk volt messze a legalacsonyabb."

Peter Stögert tavaly nyáron nevezték ki a csapat élére, de decemberben már elköszöntek az osztrák szakembertől.

Be kell látni, elkövettünk egy hibát: nem a stílusunkhoz illő edzőt választottunk. Nem azért, mert Peter Stöger nem volt jó szakember, sőt, kiváló edző, de a csapat és az ő karaktere között óriási különbség volt. Ide keményebb, hogy is mondjam, hogy ne értsék félre, erősebb, harcosabb edző kellett. Tisztelem Peter Stögert, ahogy jött, ugyanúgy távozott, azaz úriember módjára. Kipróbáltuk ezt a karaktert, nem jött be, de azt sose felejtsük el, vele is bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe."

Dzsudzsák Balázs örökké hálás lesz Sztanyiszlav CsercseszovnakFotó: Csudai Sándor - Origo

A helyére érkező Sztanyiszlav Csercseszovval kapcsolatban még Dzsudzsák Balázs véleményét is kikérték.

Sok emberrel beszéltünk, mielőtt megegyeztünk volna vele, többek között például Dzsudzsák Balázzsal is. A Dinamo Moszkvánál az első edzésén egy kihágásért nagyon keményen megbüntette, Balázs ennek ellenére rendkívül pozitív véleménnyel volt róla. A vezetőedzőnk karakán ember, olyan, mint az igazi karmester, minden hangszeren játszik. Ha kell, előzékeny, kedves, simulékony, ha azonban a helyzet úgy kívánja, pokróc és kőkemény. De csak akkor, ha ez szükséges. Ne feledjük, közgazdász, a felesége angoltanár, ráadásul Oszétiából jöttek, ami különleges helye a világnak."

A Ferencváros elnöke beszélt még a következő lépcsőfokról a klub életében, a közelgő Bajnokok Ligája-selejtezőkről, a vezérigazgató Orosz Pál Fradihoz köthető tetoválásairól is.

A teljes interjú ide kattintva érhető el.