Társoldalunk:

A Milan fiatal tehetsége lett az idény legértékesebb játékosa a Serie A-ban

2022.05.23. 11:10

Az AC Milan portugál támadója, Rafael Leao lett az olasz labdarúgó-bajnokság 2021/2022-es szezonjának legértékesebb játékosa.

"Rafael Leao kétségtelenül a bajnoki címet szerző AC Milan szimbolikus figurája, egy olyan csatár, aki mindig képes nagy show-t csinálni a pályán" - méltatta a 22 éves portugál támadót Luigi Di Siervo, a Serie A vezérigazgatója.

Kiszámíthatatlansága, fizikai ereje és gyorsasága nemzetközi szinten is a legígéretesebb tehetségek közé emeli. A szezon sorsdöntő pillanataiban kulcsszerepet játszott, 11 góllal, 10 gólpasszal és csúcsteljesítménnyel járult hozzá klubja sikereihez" - tette hozzá Di Siervo.

A 2021/2022-es évad díjazottjai között még akad egy Milan-játékos, a legjobb kapusnak Mike Maignant választották. A legjobb hátvéd díját Gleison Bremer (Torino) kapta, a legjobb középpályás Marcelo Brozovic (Inter) lett, míg a legjobb támadónak a 27 góllal a gólkirályi címet is megszerző Ciro Immobilét (Lazio) választották meg. A legjobb 23 év alatti futballista is elismerésben részesült, ezt a díjat Victor Osimhen, a Napoli 14 gólig jutó nigériai támadója vehette át.